. Ma Ervin napja van.
Nem olyan szegények, hogy ígérni ne tudjanak
2015-07-04 15:48:14
Nem olyan szegények, hogy ígérni ne tudjanak

Nem olyan szegények, hogy ígérni ne tudjanak

Orbán Viktor személyesen akar elmenni 23 megyei jogú városba, hogy ott helyben ígérjen a helyieknek és igyekezzen őket meggyőzni a kormány intézkedéseinek helyességéről. Pénteken Érden járt.

 

 

 

 

 

 

 

 

A miniszterelnök májusban kezdte meg országjáró körútját és kötött együttműködési megállapodásokat több várossal. A slágertéma az autópálya, amibe az összes megyei jogú várost be kívánja kapcsolni.

 

Sopronban megígérte, hogy 2018-ra készen lesz az M85-ös kétszer kétsávos autóút Sopron és Csorna között. Az autóút építése mellett ígéretet tett a belváros és a fertő-tavi világörökségi terület fejlesztésére is.

 

Egert az M3-as autópályán lehet megközelíteni úgy, hogy Füzesabonynál lehajtunk, majd a 3-as főúton és a 25-ös úton érjük el Dobó István városát. Nem marad azonban ez sokáig így, mert az orbáni ígéret szerint 2018-ig kétszer kétsávos autóút fog vezetni az autópályáig. A 30 milliárdos költséggel járó beruházás a helyi szakértők szerint felesleges.

 

A polgármester biztosan nem a szakértők közé tartozik, szerinte „kisebb fába nem is érdemes vágni a fejszénket (…).” Orbán Viktor is elhallgattatta a kétkedőket azzal, hogy

„(…) úgy döntöttünk – még egyszer mondom számos bürokratikus ellenállást legyűrve, hogy itt egy négysávos autóutat kell építenünk, és arra is a szavamat adtam a polgármester úrnak – majd attól függően, hogy fogom-e tartani, jövök a választási kampány időszakában ide - , hogy 2018-ra meg is kell építeni ezt a négysávos autóutat.”

2018-ig Zalaegerszegetkétszer kétsávos autóút fogja összekötni az M7-es autópályával, ami nem kis távolság, Nagykanizsa, vagy Balatonkeresztúr jöhet szóba. Mindkét megoldás lényegesen többe kerülne, mint az egri 30 milliárd forint, de a miniszterelnök szerint erre is meglesz a pénz.

 

Egy korábbi városlátogatásán jelentette be, hogy az ország úthálózatának fejlesztésére összesen 600 milliárd forint áll rendelkezésre, igaz, ebből kellene megépíteni az M4-es autópályát is, aminek költsége össze sem hasonlítható ezeknek a kétszer kétsávos autóutaknak a kivitelezési költségeivel.

 

Ha esetleg azt gondoltuk volna, hogy Miskolcon nem jelent be a kormányfő autópálya, vagy autóút építést, hiszen oda egyenesen elvisz az M3-as autópálya, akkor nagyot tévedtünk. A borsodi megyeszékhelyen a 150 milliárdos költséget felemésztő Miskolc-Kassa autópályát jelentette be, cseppet sem zavartatva attól a ténytől, hogy a szlovák oldalon az út már elkészült. Ez az  építkezés habár drága, de hasznos lehet, mert jelentős fejlesztést hozhat a Miskolctól északra eső területeknek, arról nem is beszélve, hogy az autópálya szlovákiai szakasza nem a semmibe megy.

 

Tegnap Érden sem tudott autópályát ígérni Orbán, lévén a legrégibb autópályánk, az M7-es keresztül is szeli, az M6-oson is elérhetjük, de nem spórolt a milliárdos ígéretekkel. 40 milliárd forint értékű fejlesztésről beszélt, amiben ipari parktól rendőrkapitányságon, iskolákon, bíróságon és ügyészségen át sportcentrumig több minden benne foglaltatott.

 

Ezekre a fejlesztésekre fordítandó pénzt meg is kell termelni, ahhoz munkahelyeket kell teremteni, munkahelyeket bővíteni, ezzel kapcsolatban Érden Orbán megjegyezte, hogy fontos, hogy valakik megtermeljék a pénzt, mert osztani könnyű,

„én is királykodom itt a milliárdokkal” – mondta.

A kormánypárti politikusok a cél érdekében korábban is gátlás nélkül „királykodtak” milliárdokkal, például Veszprém esetében, ahol az időközi országgyűlési képviselő választás előtt ígértek fűt és fát, többek között 4 milliárdért városi uszodát, ami aztán a nem fideszes, hanem a független Kész Zoltán győzelme után gyakorlatilag lekerült a napirendről, illetve a minisztérium szerint vizsgálják a beruházás megvalósításának feltételrendszerét.

 

A 23 megyei jogú városból 18 még hátra van, ahol lehet ígéreteket tenni autópályákról, stadionokról, sportlétesítményekről, repülőterekről, iskolákról, kórházakról, bármiről, hiszen olyan szegények sosem voltak, hogy ígérni ne tudtak volna. 

 

-efzsé-

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>