. Ma Ervin napja van.
Lewis Hamilton a Forma-1 maláj nagydíj nyertese
2014-03-30 12:21:09
Lewis Hamilton a Forma-1 maláj nagydíj nyertese

Lewis Hamilton a Forma-1 maláj nagydíj nyertese

A malajziai nagydíjon elsöprő Mercedes fölény született. Az első helyezett Lewis Hamilton után másodikként csapattársát, Nico Rosberget intették le, a dobogó harmadik fokára a Red Bull korábbi többszörös világbajnoka, Sebastian Vettel állhatott fel.

 

 

 

 

 

 

A Mercedesnek a malajziai pálya szinte hazai pályának számit, a csapat főtámogatója a Petronas olajvállalat. Az ő szerepüket az emelvényen adott interjúkban mind Hamilton, mind Rosberg kiemelte.

 

Lewis Hamiltonnak ez a verseny a 131. nagydíja volt, 23. nagydíj győzelme, utoljára éppen a Hungaroringen állt a dobogó legmagasabb fokán.

 

Hiba nélküli hétvégét teljesített, övé volt a legjobb köridő, a pole pozicióból indult és elsőként lengett neki a kockás zászló.

 

Hamilton az interjúban megköszönte a támogatóknak a csapatnak nyújtott segitséget, és megemlékezett a Malajziát sújtó, március 8-án bekövetkezett légikatasztrófáról. Kifejezte együttérzését a tragédiában érintetteknek és a győzelmét a családtagoknak ajánlotta fel.

 

Nico Rosberg elmondta, hogy a rajt fantasztikus volt, a verseny izgalmas, de „Lewis ma túl gyors volt nekem” – mondta. Malajzia büszke lehet, hogy olyan vállalatuk van, mint a Petronas, amelyik a legjobb üzemanyagot és alegjobb kenőanyagot biztositja számunkra –dícsérte a főszponzort.

 

Sebastian Vettel idén először állhatott dobogóra, elég fáradtnak tűnt, annyit mondott, hogy „piszok gyorsak ők ketten (Hamilton és Rosberg), de igyekszünk őket befogni, van mit dolgozzunk”.

 

A következő futam jövő héten Bahreinben lesz.

 

 

-efzsé-

 Fotó: DPPI

Utoljára frissítve: 2014-03-30 19:57:27

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>