. Ma Ervin napja van.
Hűsítő italok a nyári melegben
2014-07-21 16:44:35
Hűsítő italok a nyári melegben

Hűsítő italok a nyári melegben

A kánikulában a legjobb ital az ásványvíz, ez oltja legjobban a szomjunkat, de ajánlunk néhány üdítő receptet, amivel változatossá tehetjük a napi 3-4 liternyi folyadékot, amit ajánlatos ebben a nagy hőségben meginni. Nem feledkezhetünk meg azonban a nyári partikról sem, számukra néhány alkoholos hűsítő receptjét is kínáljuk.

 

 

 

 

 

 


Gyömbéres barackital: öntse fel a frissen pépesített őszibarackot szódával és reszeljen bele gyömbért. Keverje össze rengeteg jéggel, és máris kész az édes és pikáns hűsítő!

 


Kiwis bodzaládé: ez a két dolog nem feltétlenül tűnik összepasszolónak, pedig remekül kiegészítik egymást. Turmixoljon le 4-5 kiwit, keverje össze egy liter vízzel és egy-két evőkanálnyi bodzaszörppel.

 


Levendulás limonádé: a szokásos citromos limonádéba morzsoljon bele friss, vagy szárított levendulavirágot. Egy nagy kancsóhoz is elég pár apró virág, a levendulának elég erős íze van.

 


Dinnyeturmix: a behűtött dinnyét turmixolja össze mentes vagy szénsavas, szintén hideg ásványvízzel és mentalevelekkel. Lime levet és mézet is adhat hozzá, de önmagában is nagyon finom.

 


Áfonyakoktél: egy kis doboznyi áfonyát turmixoljon össze, majd keverje el egy kevés mézzel és 2 citrom levével. Öntse fel az egészet1 liter vízzel, tegye be a hűtőbe, és egy óra múlva varázslatos üdítőitalt kortyolgathat.

 


Uborkás víz: ettől páran idegenkednek, pedig nagyon jó ízű frissítő a melegben. Jeges vízbe karikázzon fel uborkát, facsarjon bele citromlevet, ha van kéznél, pár mentalevél is mehet bele. Hagyja 1-2 óráig a hűtőben. A szép zöld színe mellett, az íze is fantasztikus.

 

 

Néhány alkoholos frissítő ital a nagy melegben:

 

Uborkás Sangria

 

  • 1 uborka (a közepén a magos részt ki kell vágni) szeletelve
  • 1 lime szeletelve
  • friss mentalevél
  • 1 dlcitromlé vagy limelé
  • méz ízlés szerint
  • fél üveg üveg száraz fehér bor
  • fél liter nagyon hideg szénsavas víz
  • díszítésnek mentalevél ajánlott

 

 

Az összes hozzávalót keverje össze és minimum 2 órán keresztül hagyja állni az italt a hűtüben. Miután az ízek jól összeértek, töltsön fel egy nagy kancsót jégkockával, majd tegye bele a már egyébként is lehűtött italt, és egy fakanállal jól keverje össze. Azzal számoljon, hogy nem lehet abbahagyni, ha egyszer elkezdte inni. Tipp: ha még több gyümölccsel szeretné megspékelni az italt, nagyon jó ízt ad neki még a mézdinnye, vagy a sima sárgadinnye.

 

Epres, ribizlis vodka


  • 2 dljó minőségű vodka
  • 8 darab eper/két marék ribizli
  • 8 dllimonádé
  • eperdarabok és mentalevél a díszítéshez

 

 

Rakja tele a kancsót jégkockával és öntse bele a vodkát, a limonádét és a felszeletelt epret/megtisztított ribizlit. Persze, ha erősebbre vágyik, simán önthet bele még egy kis vodkát.

 

Fröccs, fröccs, fröccs!!!


Sokak kedvenc nyári itala a fröccs, igazából mindegy, hogy fehér borból vagy roséból készül, a lényeg, hogy jó hideg legyen. Ja, azért az sem mindegy, hogy milyen a bor minősége persze. Itt az arányok szabadon választhatók, de hogy mégsem a megszokott hosszú lépést, vagy vicét igya, spékelje meg az italt pár fűszernövénnyel. Nagyon kellemes bele a friss mentalevél, rozmaringés a citromfű is.

 

 

Fotó: receptek.hu

Utoljára frissítve: 2014-07-21 17:35:49

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>