XIX. KERÜLETI HÍRHATÁR - Ne örüljön az ellenzék sem!

XIX. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2019.06.19.
 Szerda
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.
   EUR árfolyam
   323,79 Ft
   CHF árfolyam
   289,56 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 20. 20:57     


Ne örüljön az ellenzék sem!
Hat magyar állampolgár ellen elrendelt amerikai beutazási tilalom volt a fő témája ma este az ATV Egyenes beszéd című műsorának. Simonyi András volt washingtoni nagykövet telefonon adott interjút a magyar-amerikai kapcsolatok egyre mélyebbre süllyedéséről.

Hat magyar állampolgár ellen elrendelt amerikai beutazási tilalom volt a fő témája ma este az ATV Egyenes beszéd című műsorának. Simonyi András volt washingtoni nagykövet telefonon adott interjút a magyar-amerikai kapcsolatok egyre mélyebbre süllyedéséről.

 

 

 

 

A nagykövet szerint amerikai részről évek óta érkeztek a figyelmeztetések, akinek volt rá szeme és füle, az nem lepődött meg ezen a lépésen. Ennek ellenére egyes politikusoknak most sem világos, hogy milyen mélyre süllyedtünk.

 

Ez látszott abból, ahogyan Barack Obama elnök néhány héttel ezelőtti mondataira reagáltak a civil szervezetekkel kapcsolatban. Óriási baklövés volt azt mondani, hogy az elnök nem eléggé tájékozott, mert köztudottan ezzel nem az elnököt, hanem az elnöki intézményt kritizálták, a több tízezres államapparátust.

 

Amit most az amerikai fél meghozott, az egy nagyon kemény döntés, a hatóságoknak hosszú ideje kellett vizsgálódnia, és szemükben nem elszigetelt esetről van szó. Ahhoz, hogy ez a döntés megszülessen, az amerikaiak nyilvánvalóan konkrét ügyek, konkrét bizonyítékok birtokában vannak – mondta Simonyi.

 

Rogán Antal frakcióvezető azon mondatát, hogy most ez „vicc vagy komoly” a volt nagykövet úgy kommentálta, hogy szerencsétlen mondat egy olyan politikustól, aki nem érti, és nem látja át a helyzet súlyosságát, aminek rémes következményei lehetnek az ország egészére nézve.

 

Simonyi András azt is elmondta, ne gondolja senki, hogy most Washingtonban mindenki erről beszél, de az az ötven ember, aki európai ügyekben, magyarországi ügyekben számít, ők ezzel foglalkoznak.

 

A diplomata szerint nem lesz egyszerű ennek a helyzetnek a helyrehozatala, nem lehet retorikával, „jópofasággal” megoldani. Ehhez hosszú idők kemény munkájára van szükség és konkrét, nagyon komoly korrupció ellenes intézkedésekre a kormány részéről.

 

Az ország imidzse nagyon sérült, ennek ne örüljön az ellenzék sem, a helyreállítását közös erővel azonnal meg kell kezdeni.

 

Horváth András egykori adóhivatali alkalmazott, aki az áfacsalás botrányt kirobbantotta elmondta, hogy voltak amerikai cégek abban a hálózatban, amit ellenőriztek, a ma napvilágra került étolajat gyártó cég neve szerepel is abban a bizonyos „zöld” dossziéban, amiben a leleplező bizonyítékokat bemutatta.

 

Horváth most is megismételte, hogy a korrupciós ügyekben a kormányzathoz közelálló, nagyon magas szinten lévő emberek szerepelnek.

 

Kerék-Bárczy Szabolcs a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja megjegyezte, hogy ilyen mélyre a magyar-amerikai kapcsolatok még nem süllyedtek, de lehet, hogy van még lejjebb. Ő azt mondta, hogy az Egyesült Államok nem Magyarországot támadja, hanem a korrupciót, a kormányközeli tisztességtelen embereket.

 

Rámutatott, hogy azt a bizonyos 7750-es proklamációt, ami alapján a hat személy beutazását megtiltották Amerikába, megléte óta egyedül Venezuelával szemben alkalmazták.

 

Megítélésünket sajnos az is mutatja, hogy előzetes információk szerint Szijjártó Péter külügyminisztert Washingtonban egy helyettes államtitkár fogadja, ami a diplomáciában szokatlan.

 

 

Forrás: atv   


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Erősödő Fidesz, gyengülő Jobbik, felbukkanó Momentum
2017. 02. 24. 14:30 hirhatar.hu
  Elképesztő összegből épül meg a Puskás Stadion
2017. 02. 24. 13:15 hirhatar.hu
  Civilkampány indul a kórházi fertőzések feltárásáért
2017. 02. 23. 18:15 hirhatar.hu
  Enyedi Ildikó nem Orbánnak, hanem a tehetségének hálás
2017. 02. 23. 15:45 hirhatar.hu
  Tömeges kirúgások a Kaposvári Egyetemen
2017. 02. 23. 13:16 hirhatar.hu
  Sándor Mária Londonban boldogulna
2017. 02. 23. 12:26 hirhatar.hu
  Idegen NATO-hatalom tört Matolcsyra – állítja Matolcsy
2017. 02. 22. 17:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport