|
|
|
Tweet |
|
|
|
A kánikulában a legjobb ital az ásványvíz, ez oltja legjobban a szomjunkat, de ajánlunk néhány üdítő receptet, amivel változatossá tehetjük a napi 3-4 liternyi folyadékot, amit ajánlatos ebben a nagy hőségben meginni. Nem feledkezhetünk meg azonban a nyári partikról sem, számukra néhány alkoholos hűsítő receptjét is kínáljuk.
Gyömbéres barackital: öntse fel a frissen pépesített őszibarackot szódával és reszeljen bele gyömbért. Keverje össze rengeteg jéggel, és máris kész az édes és pikáns hűsítő!
Kiwis bodzaládé: ez a két dolog nem feltétlenül tűnik összepasszolónak, pedig remekül kiegészítik egymást. Turmixoljon le 4-5 kiwit, keverje össze egy liter vízzel és egy-két evőkanálnyi bodzaszörppel.
Levendulás limonádé: a szokásos citromos limonádéba morzsoljon bele friss, vagy szárított levendulavirágot. Egy nagy kancsóhoz is elég pár apró virág, a levendulának elég erős íze van.
Dinnyeturmix: a behűtött dinnyét turmixolja össze mentes vagy szénsavas, szintén hideg ásványvízzel és mentalevelekkel. Lime levet és mézet is adhat hozzá, de önmagában is nagyon finom.
Áfonyakoktél: egy kis doboznyi áfonyát turmixoljon össze, majd keverje el egy kevés mézzel és 2 citrom levével. Öntse fel az egészet1 liter vízzel, tegye be a hűtőbe, és egy óra múlva varázslatos üdítőitalt kortyolgathat.
Uborkás víz: ettől páran idegenkednek, pedig nagyon jó ízű frissítő a melegben. Jeges vízbe karikázzon fel uborkát, facsarjon bele citromlevet, ha van kéznél, pár mentalevél is mehet bele. Hagyja 1-2 óráig a hűtőben. A szép zöld színe mellett, az íze is fantasztikus.
Néhány alkoholos frissítő ital a nagy melegben:
Uborkás Sangria
Az összes hozzávalót keverje össze és minimum 2 órán keresztül hagyja állni az italt a hűtüben. Miután az ízek jól összeértek, töltsön fel egy nagy kancsót jégkockával, majd tegye bele a már egyébként is lehűtött italt, és egy fakanállal jól keverje össze. Azzal számoljon, hogy nem lehet abbahagyni, ha egyszer elkezdte inni. Tipp: ha még több gyümölccsel szeretné megspékelni az italt, nagyon jó ízt ad neki még a mézdinnye, vagy a sima sárgadinnye.
Epres, ribizlis vodka
Rakja tele a kancsót jégkockával és öntse bele a vodkát, a limonádét és a felszeletelt epret/megtisztított ribizlit. Persze, ha erősebbre vágyik, simán önthet bele még egy kis vodkát.
Fröccs, fröccs, fröccs!!! Sokak kedvenc nyári itala a fröccs, igazából mindegy, hogy fehér borból vagy roséból készül, a lényeg, hogy jó hideg legyen. Ja, azért az sem mindegy, hogy milyen a bor minősége persze. Itt az arányok szabadon választhatók, de hogy mégsem a megszokott hosszú lépést, vagy vicét igya, spékelje meg az italt pár fűszernövénnyel. Nagyon kellemes bele a friss mentalevél, rozmaringés a citromfű is.
Fotó: receptek.hu |
|
|
|