XIX. KERÜLETI HÍRHATÁR - Ételosztás a Blahán és csakazértis Miskolcon

XIX. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2019.09.20.
 Péntek
Ma Friderika napja van.
Holnap Máté napja lesz.
   EUR árfolyam
   332,50 Ft
   CHF árfolyam
   303,66 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 04. 05. 16:34     


Ételosztás a Blahán és csakazértis Miskolcon
A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége április 4-én szombaton ismét ételt osztott a Blaha Lujza téren. A téren már 11-től gyülekeztek a rászorulók, a beengedés sorszám alapján működött.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége április 4-én szombaton ismét ételt osztott a Blaha Lujza téren. A téren már 11-től gyülekeztek a rászorulók, a beengedés sorszám alapján működött.

 

 

 

 

 

 

 

Az összegyűlt tömeget szemtanúk szerint igyekeztek a mellékutcában tartani, hogy a Rákóczi úton ne legyen annyira feltűnő, hogy a sor a Rókus kápolnáig is elér ismét.

 

Az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program önkéntesei 1500 adag meleg ebédet és ugyanennyi tartós élelmiszercsomagot adtak át nehéz sorsú embertársainknak. A menü sólet, somlói galuska és gyümölcsfagylalt volt.

 

 

 

 

  

 

 

 

Szakemberek szerint a fővárosban Dél-Pesten a legnagyobb a mélyszegénység. Főként Kőbányán, Csepelen és Erzsébeten, de a VI., VII., VIII., IX. kerület egyes részein is élnek nehéz sorsúak.

 

A Krisna-hívők a főváros mellett az ország több pontján tartanak még ételosztást ebben az időszakban.

 

A Gallup tavalyi felmérése azt mutatja, hogy Magyarországon a gyermekes családok csaknem fele került már olyan helyzetbe 12 hónap alatt, hogy nem tudták megvásárolni a megfelelő mennyiségű ételt. A legszegényebb 2 millió emberből 700 ezer a gyermek, és közülük 305 ezer falun él.

 

Szegeden 250-en kaptak ételt, húsvét vasárnap Debrecenben 300 ember juthat meleg ételhez. A pécsi önkéntesek 500 kgtartós élelmiszerrel, gyerekprogrammal és édességgel készültek, a helyi családsegítővel karöltve pedig további 10 településen több száz gyermeket látnak vendégül az ünnepen.

 

De van egy város Magyarországon, ahol nincsenek nélkülözők, éhezők. Ételt szeretett volna osztani a rászorulóknak Miskolcon a Gyermekétkeztetési Alapítvány. A város fideszes polgármestere azonban visszautasította a kezdeményezést – írta a Népszava.

 

Kriza Ákos nem tartja szerencsésnek, hogy a tervezett élelmiszerosztás helyszínéül esetleg ezt a várost válasszák, mert nem akarja, hogy egy ilyen akció miatt figyeljenek oda rájuk. A város a

"fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni".

A város vezetője azt kérte, hogy a jótékonysági akció helyszínéül

"más, elmaradottabb, saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes" települést válasszanak.

Az észak-kelet-magyarországi város civil szervezeteit felháborította a polgármester cinikus hozzáállása, ezért április 7-én a Szent István téren fognak élelmiszert osztani. A Miskolcnak Hangja van csoport levelet juttatott el a Propellerhez, melyben azt írták, hogy 

Az intézkedés lelketlensége, embertelensége annyira felháborított pár jóérzésű miskolci állampolgárt, hogy már csakazértis, hogy elutasítsa a hivatal társadalmi szolidaritást romboló intézkedését, ételosztást szervez.

Megmutatjuk, hogy a hivatalos állásponttal szemben nem tagadjuk le nehéz sorsú embertársainkat! Megmutatjuk, hogy a hivatalos állásponttal szemben mi nem lökjük el az éhes kezeket az ételtől! Kérünk minden jóravaló embert, aki meg akarja mutatni, hogy a hivatalos állásponttal szemben a segítség nem szégyen, hogy a Húsvét ünnepi asztaláról hozzon egy kóstolót szegény sorsú felebarátainknak! Az adományokat 12 órától fogadjuk, az ételosztás 15 órakor kezdődik!

 

Forrás: origo.hu, hír24, népszava,propeller

Fotó: hir24, origo


További hírek

  Feszültségek a kecskeméti Fideszben, gyengülést mutat a mérésük
2019. 09. 18. 11:32 hirhatar.hu
  Orbán új útmutatása a „keresztényszabadság” a többségében ateista Magyarországon
2019. 09. 18. 11:32 hirhatar.hu
  Megéri...?; Milliárdokat jelenthet a bukott fideszes polgármesterek (vég)kielégítése
2019. 09. 16. 15:29 hirhatar.hu
  A kurucinfohoz hasonlóan a Kubatov-listákat is külföldi szerveren próbálják bújtatni
2019. 09. 16. 15:29 hirhatar.hu
  Kövér polgárháború szításával vádolja az ellenzéket - Dobrev Klára meg hazaáruló
2019. 09. 16. 10:45 hirhatar.hu
  Bayer azokat a polgári értékeket köpi szemen, melyekre hivatkozva mocskolódik
2019. 09. 16. 10:45 hirhatar.hu
  Tarlós és a náci fogyatékosság
2019. 09. 14. 17:17 hirhatar.hu
  Az újbudai polgármester ingyenkrumpli után villanyégőkért gyűjti a támogatást
2019. 09. 13. 15:11 hirhatar.hu
  Ez már tényleg elmebetegség – teljes étkezés helyett ovis focicsomag 730 millióért
2019. 09. 13. 15:11 hirhatar.hu
  Elhunyt Marton László
2019. 09. 13. 09:39 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport