XIX. KERÜLETI HÍRHATÁR - A tengerentúlon sem egyszerű demokratikus ellenzékinek lenni

XIX. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.06.30.
 Csütörtök
Ma Pál napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   396,75 Ft
   CHF árfolyam
   397,56 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 04. 18:32     


A tengerentúlon sem egyszerű demokratikus ellenzékinek lenni
Van egy Facebook oldal, a neve: Csak a Magyarországon élő állampolgárok szavazhassanak. Ezen az oldalon jelent meg egy írás a Kanadai Magyar Hírlapból, ami rémisztően mutatja, hogy mennyire sikerült az ott élő honfitársainkat is egymás ellen fordítani.

Van egy Facebook oldal, a neve: Csak a Magyarországon élő állampolgárok szavazhassanak. Ezen az oldalon jelent meg egy írás a Kanadai Magyar Hírlapból, ami rémisztően mutatja, hogy mennyire sikerült az ott élő honfitársainkat is egymás ellen fordítani.

 

 

 

 

 

Néhány részlet a cikkből (szöveghűen):

 

Hazaárulózás, magyarságunk megkérdőjelezése és letagadása, kommunistázás és megfélemlítés – valószínű, hogy ezekre számíthat minden olyan közösségi életben aktív kanadai magyar aki bírálni meri a Fidesz-közeli Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) politizálását. Egy eléggé ijesztő levelezés érkezett a Kanadai Magyar Hírlaphoz, melyet az váltott ki, hogy Szeszták Marika, egy ottawai magyar, kritikát mert megfogalmazni a múlt vasárnapi ottawai székely tüntetéssel kapcsolatban, illetve az arról szóló KMOSZ által készített és emailben kiküldött riportról. A szervezőkhöz küldött válasza után, órákon belül sorban érkeztek a támadások, többek között Lapohos Tibor főszervező, illetve a KMOSZ helyi alelnökétől, Vaski Gábor, a torontói Kanadai Magyar Kultúrközpont egykori elnökétől, valamint Bede-Fazekas Zsolt, a Torontói Független Magyar Rádió műsorvezetőjétől.

 

 

Részletek a levélváltásokból:

 

1. Szeszták Marika levele Ottawából:

Tisztelt Mindnyájatok! Meglepetten olvastam, hogy ez a felvonulás a KMOSz által lett szervezve.  Ez már eleve megakadályozta volna azt, hogy én felvonuljak a tarsaságukban.  Levonhatjuk a konzekvenciát, hogy a legtöbb Canadában élő magyart mennyire nem érdekli az ő politikájuk, ami egyértelműen Fidesz-párti.  Szerény véleményem szerint ez egy nagy hűhó volt a semmiért, hogy a Canadában élő tobb mint 315 ezer magyarból két maroknyi ember kiment “sétalni” Ottawába a Rideau Street-re.  Persze, ahogy említettem, ez csak az én véleményem. Mindenkinek van joga a saját véleményét kinyilvánítani. Szép napot Mindnyájatoknak – Marika.

 

2. Lapohos Tibor KMOSZ-alelnök válaszlevele Ottawából, melyben megkérdőjelezi Szeszták Marika hazaszeretetét:

Kedves Marika!

Köszönöm, hogy ismételten tisztába tesz azzal, hogy mekkora a nemzeti szeretete és összetartozásí vágya. (…)

Ez egy hűhó volt “semmiért”? Kedves Marika, ilyen megalázóan és lenézően még a legelborultabb románt sem hallottam nyilatkozni. A Székelyföld ügye “semmi”? Ha ezt látnák a székelyek, el sem hinnék, hogy Ön beszél magyarul. Ekkora tátongó űrt mint Önben én még senkiben sem láttam. És a többi címzett is osztozik egy ilyen véleménnyel? Áron, Te nem mádéfalvi vagy? Nem tudom elhinni, hogy Te hallgatod ezt a szöveget! Nem kellett volna sorainkban lenned, annál is inkább, hogy még a Magyar Háznak is voltál elnöke, méghozzá nem is keveset? Te is úgy gondolod, hogy ezt a tüntetést a FIDESz csinálta vagy rendelte el? (…)

További kellemes szidalmazást kívánok Önnek, kedves Marika, de nekem ne írja. Tőlem küldje az egész világnak meg a barátainak de ne nekem, engem ne szólítson meg. Nincs időm az Ön soraival foglalkozni, válaszolgatni. Ez volt az első és utolsó.

Megértését előre is köszönöm,

Lapohos Tibor

 

3. Vaski Gábor, a torontói Magyar Ház ex-elnökének levele, aki előhozta az MSZP-t, DK-t és az Együtt-PM szövetséget:

Kedves Szesztak Marika!

Önt nem ismerem, de ismerek egy pár olyan személyt aki ugyan ilyen beállítottságú a magyarsággal kapcsolatban.

Talán ön jobban örült volna ha az MSZP nevében vonultak volna fel? Vagy akár az Együtt-PM nevében, vagy ne adj Isten a DK nevében? Csak hogy ebben az életben ez soha nem történt volna!

Egyébként, nem láttam semmi fele párt transzparensek a képeken. Ön honnan gondolja hogy ez FIDESZ felvonulás volt? Es ha igen, nem az egyik feladat egy demokratikusan megszavazott kormánynak hogy kiálljon az emberi jogok mellett? Nem az a lényeg hogy egy közös Magyar ügyben magyar embereknek sikerült összefogni? Vagy Talán Ön úgy gondolja ehhez Önnek semmi köze? Sejtem hogy igen.

Elszomorító.

Gábor

 

4. Bede-Fazekas Zsolt kormánypárti torontói rádiós kirohanása:

Kedves Marika,

Mi már régi ismerösök vagyunk, ugye! (…)  Jómagam nem vagyok erdélyi magyar, bár talán szívesen lennék az, hiszen sokak véleménye szerint a jelenlegi határokon kívülre szakadt honfitársainkban nagyobb a szeretet és a tisztelet nyelvünk, kultúránk és identitásunk iránt, mint sok határon belül élöben. Arról már nem is beszélek, hogy mekkora a különbség az Ön által megélt magyarság, és egy erdélyi magyar vagy székely magyar által megélt magyarság között. (…)

Az itteni székelyek és nem székelyek pedig beálltak abba sorba, ami azért jött létre, hogy szolidaritásunkat fejezzük ki székely-magyar testvéreink iránt, és kifejezzük aggodalmunkat a jövöjüket illetöen. Ön ezt a nemes, és életbevágóan fontos ügyet bagatelizálta el, csúfolta meg, amiért szégyelje magát! Nem kell és nem is lehet ezt szépíteni!

Mondhatnám azt is, hogy ha hallgatott volna, akkor okos maradt volna. Bár jobb tudni, hogy melyik báránybör alatt bújik meg a farkas! Egy farkas elöbújt; Isten mentse meg töle a magyar közösséget! Ugye érti? Azok akik úgy gondolkodnak mint Ön, csak a közösség errodálását, és totális megsemmisülését gyorsítják.

Mit számít, hogy ki milyen párttal szimpatizál!? Vagy megtiltaná nekem, hogy ma is vállaljam konzervatív értékrendemet? Vagy csak ön vállalhatja hitét? Hadd legyen már szimpatikus nekem a kormányzó párt, hiszen az általam is elfogadott konzervatív értékrendet ök képviselik. És az én értékrendembe beleférnek a székely-magyarok is!!!! Ha Ön átkozza a FIDESZT, akkor nyilván baloldali. Így aztán én valószínüleg Önök elöl menekültem el Magyarországról. Ezért aztán soha nem fogjuk egymást megérteni, és nagyon sajnálom, hogy ide is utánam jöttek! A székelyektöl pedig sürgösen kérjen bocsánatot!

Tisztelettel,

Bede Fazekas Zsolt, producer

 

5. Szeszták Marika válasza támadóinak

Önök egész más irányba hajtják a malom kerekét mint én. Vajon miért?

Az én célzásom csupán a KMOSz-ra vonatkozott, senki másra.

Szeretném, ha ezt egyszer és mindenkora megértenék!

Én 42 éven keresztül (mióta kijöttünk ide, ebbe a csodalatos orszagba) kapcsolatban voltam a székely magyarokkal, az erdélyi magyarokkal es soha ilyen jellegű, utálatra mélto megjegyzés nem hangzott el közöttünk.

Miutan a KMOSz felütötte a fejét az ottawai Magyar Házban-ban, azóta ez a tema (amellyel azelőtt nem is foglalkoztunk) egyre sűrűbben hangzik el.

Kit érdekelt azelott, hogy ki kicsoda? Azert mentünk az MH-ba, hogy jól érezzük magunkat.

Ezek a problémak csak azóta léteznek, mióta a KMOSz megalakult. Nincs semmi kifogásom ez ellen sem, csak tartsák magukat távol az MH-tól.

Mert szerintem ez egy politikai jellegű szervezet, ami kétségtelenül Fidesz-párti. Szóval, erről csak ennyit.

Kérem, ne vesztegesse az idejét egy olyan nőre, akit ugysem tud meggyőzni az on szemléletéről.

Ahogy ön erez, az az ön joga. Ön viszont tisztelje az enyémet!

Probáljuk meg ne sértegetni egymást a jövőben.

Szerintem ennek az lenne a legcélszerubb útja, ha nem írna többet nekem. Egyszer ezt a múltban már megígerte, és tessék, megjelent egy újabb levele.

Kérem Önt, hogy a megjegyzéseit küldje el ahova akarja, de nekem nem.

Szeszták Marika (Ottawa)

 

Október 27-én a Székelyföld autonómiáját támogató tüntetésen Ottawában körülbelül harmincan vettek részt.

 

-efzsé-

Fotó: Facebook


További hírek

  Meghalt egy stábtag a Nyerő Páros forgatásán
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Látszólag az ország legmagasabb hegye volt
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
2022. 06. 24. 21:14 hirhatar.hu
  A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Egerszegi Krisztina: A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu
  Több pécsi vállalkozás is önként segíti a város tanárait
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu
  Bőkezűen osztogatott a Fidesz-közeli haveroknak a Szerencsejáték Zrt
2022. 06. 21. 16:51 hirhatar.hu
  Több mint félmilliárdból készült, de eddig csak 18 ezren váltottak jegyet a Hosszú Katinka-filmre
2022. 06. 18. 17:24 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport