. Ma Gedeon napja van.
Tilos a dohányzás! Már buszra várva is!
2011-02-06 18:59:43
Tilos a dohányzás! Már buszra várva is!

Tilos a dohányzás! Már buszra várva is!

A játszóterek és az aluljárók után a buszokra, a villamosokra, és más fővárosi közlekedési eszközre várakozva sem lehet majd füstölögni, illetve rágyújtani- hívja fel a Budapesti Közlekedési Központ a figyelmet egyik közösségi oldalán.  „Aki zuhogó esőben buszra várva már kényszerült a várófülkében szívni a dohányfüstöt, tudja miért léptünk: holnaptól tilos a dohányzás a tömegközlekedési megállókban. Kérjük a dohányosok megértését, ha néhány méterrel odébb várják a buszt, nem zavarják utastársaikat és nem követnek el szabálysértést sem!”- fogalmaz a BKK, utalva a Fővárosi Közgyűlés decemberi rendeletére is, mely a döntés mellett arra is kitér, hogy mi számít megállónak, állomásnak. E szerint tilos lesz dohányfüsttel beborítani az érintett járdaszigeteket, a korláttal elkülönített részeket, valamint a megállót jelző táblától meghatározott területet. Ez autóbusz, illetve trolibusz esetében csuklós járműveknél 2 méter széles és 18 méter hosszú területet jelent, egyéb járműveknél 2 méter széles és 12 méter hosszú, kettős megállóban pedig 2 méter széles és 36 méter hosszú részt érint. A villamosok esetében 2 méter széles és 55 méter hosszú zónát határol be a döntés, a HÉV-nél pedig 2 méter széles és 120 méter hosszú területet.

A tilalom kitér a megállóhelyeknél létesített utasvárókra is.

Az új szabályozásról egyébként a BKK a türelmi időszak végéig minden megállóban egy figyelmeztető jelzést helyez el, a megálló nevét jelző tábla alatt.

A rendelet szerint a tilosban rágyújtókat a közterület-felügyelők szankcionálhatják, mely büntetés elérheti akár az 50 ezer forintot is.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>