. Ma Auguszta napja van.
Szerbia-Albánia 3:0, az albánok panasszal élnek
2014-10-24 13:39:12
Szerbia-Albánia 3:0, az albánok panasszal élnek

Szerbia-Albánia 3:0, az albánok panasszal élnek

Az UEFA fegyelmi bizottsága döntött a Szerbia-Albánia félbeszakított Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen történtekről. A határozat ellen az albán labdarúgó szövetség panasszal élt.

 

 

 

 

A döntés értelmében a mérkőzés hivatalos eredménye: Szerbia-Albánia 3:0, de ugyanakkor a szerb válogatottat három pont elvonásával büntették az EB kvalifikációban.


A döntés arról is rendelkezik, hogy Szerbia a soron következő két EB selejtező mérkőzését házigazdaként zárt kapuk mögött kell lejátssza, valamint mindkét labdarúgó szövetséget százezer-százezer euró büntetés megfizetésére kötelezi.

 

Az albán labdarúgó szövetség elnöke Armand Duko bejelentette, hogy panasszal élnek az UEFA-nál ez ellen az „igazságtalan döntés” ellen. Az albán szövetségi kapitány, Gianni De Biasi is elégedetlen az UEFA döntéssel, bár a „sasoktól” elvettek három pontot.

 

A fegyelmi bizottság döntése után Albániának 4 pontja, Szerbiának egy pontja van.


A Szerbia-Albánia mérkőzés október 14-én a 44. percben szakadt félbe, amikor a belgrádi Partizan stadion fölött egy távirányításos dron jelent meg magával húzva egy transzparenst nagy-Albánia térképpel és "ősi föld" felirattal, ami után hatalmas verekedés tört ki mind a szurkolók, majd a játékosok között.


 

A dron a 40. percben repült a játéktér fölé, megpróbálták leszedni, ami Stefan Mitrovics szerb játékosnak sikerült, ám az albán játékosok ezután körbevették, hogy elvegyék tőle a transzparenst, ami aztán verekedésbe torkollott.

 

Ezzel kiprovokálták a szurkolókból is, hogy berohanjanak a pályára, mire Martin Atikinson bíró felszólította a játékosokat, hogy vonuljanak be az öltözőkbe, miközben jelentős rendőri erő jelent meg a pályán a rend helyreállítására. 

  

 

Ekkor a mérkőzés eredménye 0:0 volt. 

 

A bíró egy óra múlva úgy döntött, hogy a mérkőzést nem folytatják, az európai labdarúgó szövetség pedig eljárást indított mindkét nemzeti szövetség ellen.

 

A szerbek ellen tömeges rendzavarás, fáklyák és egyéb tárgyak tribünről való bedobálása, lézer használata, a szurkolók pályára való berohanása és a mérkőzés nagyon alacsony színvonalú megszervezése miatt is.

 

Az albánok ellen, hogy visszautasították a mérkőzés folytatását, valamint törvényellenes transzparens használatáért.

 

Az UEFA döntése az elkövetkező napokban jut el írásban a szövetségekhez, érdemi választ, ellenvetést akkor adnak rá.

 

Forrás: tanjug

Fotó: EPA

Utoljára frissítve: 2014-10-24 13:56:29

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>