. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Széleskörű kedvezmény Szlovákiában a vasúti közlekedésben
2014-10-23 13:52:56
Széleskörű kedvezmény Szlovákiában a vasúti közlekedésben

Széleskörű kedvezmény Szlovákiában a vasúti közlekedésben

Robert Fico miniszterelnök nyáron hirdetett meg egy negyedmilliárd eurós, a lakosság életminőségét, hangulatát javítandó szociális csomagot, melynek egyik intézkedése november 17-én lép hatályba.

 

 

 

 

 

Az alig egy hónap múlva életbe lépő széleskörű utazási kedvezmény szerint minden 15. életévét be nem töltött gyermek, minden 26 évesnél fiatalabb, nappali tanulmányokat folytató diák, illetve a 62. életévüket betöltött személyek és a nyugdíjasok az ország területén térítésmentesen vehetik igénybe a vasúti személyszállítást.

A másodosztályú menetjegy ingyenes megváltására jogosító kedvezmény az állami és a magánkézben lévő vasúti társaságok csaknem összes járatára egyaránt érvényes lesz, kivéve az Intercity és az Eurocity vonatokat.

 

A kedvezményt szlovák állampolgárok és külföldiek egyaránt igénybe vehetik.

Az ingyenes utazás 6 éves korig menetjegy nélkül, 15 éves korig az életkort igazoló személyi okmány felmutatásával megvásárolt menetjegy birtokában, diákok esetében diákigazolvánnyal megvásárolt menetjeggyel, a többi kedvezményre jogosult utas esetében az utasforgalmat bonyolító társaságnál ingyenesen kiváltható igazolvánnyal vehető igénybe.

Az intézkedés a szlovák közlekedési tárca előzetes becslése szerint a költségvetést egy évben 13 millió euróval (kb.3,9 milliárd forint) terheli.

 

Az ország történetében még nem volt példa hasonlóan széleskörű kedvezmény bevezetésére, és kilátás van további bővítésre is. A kormány korábbi közlése szerint várhatóan már jövő januártól 50 százalékos vasúti utazási kedvezményt vezetnek be a munka céljából ingázók számára.

 

 

 

Forrás: turizmusonline

Utoljára frissítve: 2014-10-23 13:53:42

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>