. Ma Béla napja van.
Saját magánhadsereg minden közjogi méltóságnak
2015-03-29 18:18:02
Saját magánhadsereg minden közjogi méltóságnak

Saját magánhadsereg minden közjogi méltóságnak

Olyan országban élünk, ahol a köztársasági elnök nem bízik meg a védelmére rendelt Terrorelhárítási Központ (TEK) embereiben, saját védelmi szervezetet állít fel.

 

 

Kezdetben volt a Köztársasági Őrezred mely fő feladataként védte a hazai és külföldi védett vezetőket, őrizte a kormányzati szempontból kiemelt jelentőségű objektumokat, valamint biztosította a hazai és nemzetközi állami rendezvényeket.

 

 

2010-ben megalakult a terrorelhárítási egység (TEK) Orbán Viktor személyi testőrének, Hajdu Jánosnak vezetésével, és vette át a köztársasági elnök, a miniszterelnök és a házelnök személyi védelmét. A többi védett személy testőrségét továbbra is a Készenléti Rendőrség adta.

 

Egy idő után azonban a házelnök Kövér László úgy döntött, neki saját védelmi egységre van szüksége, és 2013-ban létrehozta az Országgyűlési Őrséget. Már ez is kisebb fajta megrökönyödést keltett, mert úgy tűnt, mindenki kiépíti saját magánhadseregét.

 

De vajon mekkora bizalmatlanság szükséges ahhoz, hogy a köztársasági elnök mondja azt, hogy köszöni, a továbbiakban nem kér abból a védelmi egységből, amelyik a miniszterelnököt is vigyázza? És a jogszabály ellenére, ami még mindig azt mondja ki, hogy az államfő biztonságáért a TEK felel, felállíttasson egy külön egységet a Készenléti Rendőrség munkatársaiból.

 

A hvg.hu úgy tudja, hogy a köztársasági elnök azért változtatott személyi testőrsége összetételén, mert az Orbánnal folytatott beszélgetéseiből világossá vált számára, hogy a miniszterelnök valamennyi programjáról képben van. Nemcsak arról, ami a heti tervében benne van, hanem az összes találkozójáról – írja a lap.

 

Mekkora bizalmatlanság kell ahhoz, hogy elhangozhasson egy olyan állítólagos mondat Áder szájából, hogy inkább Pintér Sándor belügyminiszter, mint Orbán Viktor tudjon a találkozóiról.

 

A hetilap úgy tudja, az államfő szerint a terrorelhárítás súg Orbánnak a találkozóiról, ami nem alaptalan annak ismeretében, hogy Hajdu Jánosnak, a TEK vezetőjének közvetlen bejárása van a miniszterelnökhöz, és egyedüli a rendőri vezetők közül, aki egyáltalán nem kötődik Pintér Sándorhoz.

 

A Vasárnapi Hírek múlt heti számában írta meg: a TEK-nél egy állománygyűlésen jelentették be, hogy a személyi védelmi feladataik már csak Orbán Viktorral kapcsolatosak. A köztársasági elnök helyett Polt Péter legfőbb ügyész személyi védelmét biztosítja ezután a Terrorelhárító Központ – állítja az újság.

 

A háttérben Orbán-Áder ellentétet sejtető lap szerint a TEK-es állománygyűlésen – amelyet állítólag  kamerák rögzítettek – komoly értetlenséget szült a váratlan bejelentés.


A köztársasági elnök TEK-kel szembeni fenntartásait alátámasztja az is, hogy az ország egyik legjobb felderítőtisztjeként számon tartott Bodnár Zsolt, TEK-főigazgató-helyettesének a március 15-i előléptetését dandártábornokból vezérőrnaggyá Áder nem hagyta jóvá.

 

„A köztársasági elnök védelmével kapcsolatos sajtóértesüléseket a KEH nem kommentálja.”

 



Forrás: hvg.hu, vasárnapi hírek

Utoljára frissítve: 2015-03-29 18:21:47

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>