. Ma Márk napja van.
Repülős kiállítás a KÖKI Terminálon
2013-11-23 12:27:14
Repülős kiállítás a KÖKI Terminálon

Repülős kiállítás a KÖKI Terminálon

A KÖKI terminál első emeletén látogatható az „Ég és Föld” című kiállítás, a polgári repülés és Budapest XVIII. Kerület időszaki kiállítása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megnevezésében nem volt szabad megjelentetni a Malév szót, de a kiállítás látogatói lépten-nyomon természetesen a tavaly február 3-án csődbevitt nemzeti légitársaság relikviáival találkozhatnak.

 

Ezeket egykori dolgozók, gyűjtők, lelkes rajongók adták össze, ajánlották fel a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjteménynek, akiknek munkatársait minden köszönet megilleti ezért a szívet melengető anyag összeállításáért.

 

Ahogy a megnyitón a főszervezetőtől megtudtuk, amolyan „vándorkiállítás” lesz belőle. A mostani helyszín előtt a pestszentlőrinci Delta Házban volt látogatható, jelen helyén január végéig kereshetik fel az érdeklődők, de bejelentette igényét többet között Nyíregyháza is.

 

Számos kedves repülős emlékkel, egyenruhákkal, dokumentumokkal, táskákkal, kisebb és nagyobb makettekkel ismerkedhetnek meg azok, akik nem repültek és nosztalgiázhatnak azok, akik repültek a Malévval. Önzetlen barátoknak és egykori munkatársaknak köszönhetően repülőgépülések és egy TU-154-es ajtó is várja a látogatókat, egy külön helyiségben filmeket vetítenek.

 

A kiállítás keddtől vasárnapig 10.00-18.00 óra között van nyitva, a hétvégeken középiskolás diákok segítenek, a KÖKI Terminál a helyiséget díjmentesen bocsájtotta rendelkezésre.

 

  

 

 

További képek a kiállitásról http://www.19keruleti-hirhatar.hu/galeria/repulos-kiallitas-a-koki-terminalon




-efzsé-

Fotó: Fülep Ezsébet/Szabad Alkotók Köre, Szikszai Sándor

  

 

Utoljára frissítve: 2013-11-23 13:10:26

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>