. Ma Orsolya napja van.
Októberi Zöld Szombat
2011-10-11 20:32:42
Októberi Zöld Szombat

Októberi Zöld Szombat

Az ősszel is folytatódnak a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Petúr utcai épületében a hónapok második szombatjára eső Zöld Szombatok. Így lesz ez most szombaton is, de ez rendhagyó módon már délben elkezdődik, és most a spóroláson és a takarékosságon lesz a hangsúly.

 

A szombati program egy Kislábnyomnyi tréninggel kezdődik, annak a 20 háztartásnak a részvételével, akik elő jelentkeztek a programra. A szervező Zöldhajtás Klub csatlakozott ugyanis a Kislábnyom versenyhez, melynek során a telepen jelentkező húsz háztartásnak Európával kell felvennie a kiscipőt. Méghozzá, a Zöld Klub vezetőjének, elmondása szerint azzal, hogy folyamatosan nyomon követik lakásuk mindenféle energiafogyasztását.

 

Ehhez járul szorosan az Energia Közösségek megmérettetése is, melynek lényege, hogy 10 háztartásnak az előbb leírtakon kívül még 9%-kal kell csökkentenie otthona összes fogyasztásából (áram-, gáz-, víz-és gépkocsi-használat)

 

A különleges megpróbáltatásokra még szerdáig várják a jelentkezéséket, a tréning pedig szombaton dél után kezdődik. A részletes projektről ITT olvashat!

 

A mostani Zöld Szombat azonban mást is tartogat a hétvégén, nem marad el a már megszokott hangulat sem. Így az energiában gazdag gyermekek számára lesz játszóház és kézműveskedés, persze csak kevés energia igénybevételével. Mellette kipróbálhatják tudásukat környezetvédelmi-és energiatakarékossági vetélkedőn, melynek végén nyeremények ütik a legjobbak markát, persze csak öko-tudatosan. Mint ahogy a Kultúrházban kiállított darabok is, vagyis az energia hatékonyságot elősegítő háztartási eszközök is megmutatják „ökuságukat”. Pont a finom falatok mellett 

 

A tréning után egy újra induló tréning: szombaton ismét bemutatkozik, hogy hogyan is lehet saját kezűleg nyílászáróinkat rendesen leszigetelni, néhány száz forintos ráfordítással és egy egyszerű technika elsajátításával.

 

A rendezvény zárásaként az Energiahatékony Wekerléről lesz szó építészek, környezetükért tenni akarók és a betérők részvételével. Választ kaphatunk arra, hogy hogyan is tudjuk wekerlei otthonunkat felújítani úgy, hogy még energiát is spóroljon nekünk a benne eltöltött évek alatt. És szó lesz az örökségvédelemről is, hisz Wekerletelep, mivel néhány hete műemlékvédelmi területté vált, olyan energia hatékony megoldást kell alkalmazni a felújítások során, melyek az összképet nem rontják/ronthatják. Erről is részletesen lesz szó.

 

A szombat szervezői: WTE Zöld Hajtás Klub, Wekerlei Kultúrház és Könyvtár, Wekerlei Építészek, GreenDependent Egyesület, KLIKK hálózat.

További híreink
Mészáros Lőrinc volt felesége és Joshi Bharat összeköltözött
A hír igaz, együtt vagyunk Beatrixszal. Ennél többet azonban nem szeretnék elárulni sem most, sem a jövőben a magánéletemről - erősítette meg a értesülést az indiai szárm...
2021-10-18 17:53:49, Hírek, Környezetünk Bővebben
Meghalt Kandech Evelyne, az első Megasztár egykori énekese
Meghalt Kandech Evelyne, a Megasztár első szériájának versenyzője. 37 éves volt.
2021-10-17 11:19:06, Hírek, Környezetünk Bővebben
Alain Delon: "Összetörtem"
Hétfő délután szerzett tudomást Alain Delon Jean-Paul Belmondo haláláról. A két színészóriás évtizedekig egymás partnere volt a filmvásznon, később barátok lettek.
2021-09-07 15:31:39, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
És mi van, ha Dobrev Klára személye nemhogy hátrány lenne áprilisban, hanem inkább előny? Mert van valami, ami...
Bővebben >>