. Ma Auguszta napja van.
Nyugaton ősz, keleten még nyár
2014-09-01 08:25:31
Nyugaton ősz, keleten még nyár

Nyugaton ősz, keleten még nyár

Az elkövetkező napokban az ország területén két teljesen különböző idővel találkozunk. Akik a Dunántúlon élnek, ők már az őszi ruhákat kell elővegyék, a keleti országrész lakói akár strandolhatnak is.

 

 

 

 

 

 

 

Hétfőn a Dunántúlon erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható akár kiadós mennyiségű eső, záporeső, erős széllel.A hőmérséklet mindössze 14 és 21 fok között alakul. A Dunától keletre változóan felhős lesz az ég, főleg a Tiszántúlon lesz napsütés és csak elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Itt még 23-30 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.

 

Kedden marad a kettősség időjárásunkban: nyugaton borús, főleg délelőtt még esős idő várható, majd később csökken a felhőzet. Ezzel szemben a keleti területeken csak néhol alakul ki zápor, és a nap is hosszabb időre előbukkan. Nyugaton őszi, keleten nyárias hőmérséklet várható.

 

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. 27 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

 

Csütörtökön, pénteken, szombaton a kevés napsütés mellett továbbra is sokszor növekszik meg a felhőzet, és elszórtan minden nap kialakulhat zápor, egy-egy zivatar. Délutánonként 25-26 fok körüli csúcsértékek lehetnek.

 

Hétfőn a Tiszántúl kivételével kettős fronthatás várható. Borongós, lehangoló, sokfelé csapadékos lesz a nap, a szervezet továbbra sem pihenhet. A borongós, gyakran csapadékos idő is lehangol, de a keleten élők körében a napsütés sokkal jobb hangulatot hoz.

 

Sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, a fájdalmakat az ország nyugati részén az élénk, olykor erős szél is erősítheti. A kellemetlen tünetek ellen borsmenta tea lehet megoldás, a borsmenta illóolaja pedig a halántékba masszírozva szintén enyhíthet a panaszokon. Már előző este ajánlott idejében lefeküdni, és levendula olajat párologtatni, mivel előfordulhatnak alvászavarok és álmatlanság, reggel emiatt fáradtan és nyűgösen ébredhet. Reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai sajoghatnak, ezt csalánlevél főzetéből készített borogatással enyhítheti.

 

Ha frontérzékeny, keringési problémák is felléphetnek, ezért ajánlott kerülni a stresszes helyzeteket, annak ellenére is, hogy a tanév első napja rejthet magában feszültséget.

 

A szél és a csapadék mellett a keleti tájak kivételével a levegő is hűvös lesz, a hőérzet főként nyugaton több fokkal a mért értékek alatt alakulhat. Öltözzön rétegesen, pulóverre is szükség lesz, sőt az esernyőt sem ajánlato otthon felejteni.

 

Az allergiásoknak megkönnyebbülést okoz az őszies idő, a tüneteik jelentősen mérséklődhetnek a nyugati tájakon. A növények pollenszórása drasztikusan lecsökken napon, keleten azonban továbbra is intenzív panaszokat okoz a parlagfű.

 

A sok felhőnek köszönetően az UV-sugárzás nem lesz számottevő.

 

A közlekedésben nedves, csúszós útszakaszokkal számoljunk, megnövekszik a féktáv, ajánlott lassabban vezetni és kerülni a hirtelen irányváltoztatást! Élénk légmozgás ronthatja a menetstabilitást, átmenetileg erős széllökések is előfordulhatnak.

 

 

 

Forrás: köpnyeg.hu/meteoklinika

Utoljára frissítve: 2014-09-01 08:33:16

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>