. Ma Emma napja van.
Nem számíthatunk strandidőre
2014-08-25 08:38:53
Nem számíthatunk strandidőre

Nem számíthatunk strandidőre

A továbbiakban is hideg reggelekre ébredünk, a hétvége ígér egy kis felmelegedést

 

 

 

 

 

 

 

Hétfőn átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de eső sehol sem alakul ki. A sok felhő mellett mindenhol várható napsütés. A déli szél megélénkül. Hideg lesz a reggel: 5 és 11 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. Délután is inkább őszies, mint nyári hőmérsékletek lesznek: 21 fok körül alakul a csúcsérték.

 

Kedden borongós idő várható, főleg északon alakulhat ki eső, zápor. A déli szél megerősödik, mellyel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe.

 

Szerdán, csütörtökön változóan felhős lesz az ég és elszórtan számíthatunk gyenge esőre, záporra. A csúcshőmérséklet 26 fok körül alakulhat.

 

Pénteken és a hétvégén végre erősödik a nappali felmelegedés, 25 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála. 

 

A diákok biztosan nem fognak búsulni, de szeptember első hete lehűlést tartogathat.

 

Hétfőn nem érvényesül markáns fronthatás, a frontérzékenyek a hétvégi hidegfront után fellélegezhetnek. Országszerte növekszik a napsütéses órák száma, ami jó hatással van a kedélyállapotra. Mérséklődik az asztmások panasza is.

 

Érdemes kihasználni ezt az enyhülést és megtámogatni az immunrendszert a közelgő őszi napok előtt. Ha módunk van rá, tegyünk sétát a szabadban, munka után hosszabb-rövidebb kirándulást vagy szabadtéri sportolást. A légmozgás mérséklődik, kifejezetten kültéri programokra alkalmas idő várható.

 

A hét következő napjain már kevésbé lesz erre lehetőségünk, keddtől csütörtökig újabb frontálzóna érkezik térségünkbe.

 

Az UV-index mértéke napról napra csökken. 12 és 14 óra között még elérheti az erős fokozatot, azonban erre már csak a nagyon érzékeny bőrűeknek kell ügyelniük.

 

A légszennyezettség országszerte, így nagyobb városainkban is alacsony, pollenkoncentráció azonban emelkedik. A parlagfűre allergiások panaszai kis mértékben fokozódhatnak.


Az utakon jelentősen csökken a baleseti veszély, a vezetők frissebbek lesznek, általában javul a koncentráló képesség. A reggeli és az esti órákban az alacsony napállásoknak köszönhetően helyenként zavaróan erős lehet a napsütés, ezért vigyünk magunkkal napszemüveget. Vezessen fokozott körültekintéssel.

 

 

 

Forrás: köpönyeg.hu/meteoklinika

Utoljára frissítve: 2014-08-25 08:39:26

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>