. Ma Emma napja van.
Nem másfél óra, 68 perc!
2014-11-29 19:14:07
Nem másfél óra, 68 perc!

Nem másfél óra, 68 perc!

Ezt mondta Győrfi Pál a mentőszolgálat szóvivője. Ennyi idő alatt ért ki a mentő Budapesten, a XV. kerületben egy stroke-ot kapott asszonyhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az RTL Klub híradójában tudósított arról, hogy Budapest XV. kerületének egyik többemeletes házában a lépcsőházban stroke-ot kapott, összeesett egy 68 éves asszony. A lakók siettek a segítségére, azonnal hívták a 112-t, majd 20 perc elteltével ismételten, közben több hívást is kezdeményeztek a mentőszolgálathoz, sőt a mentők főorvosát is hívták. A földön fekvő nőt takarókkal, melegvizes palackokkal védték a kihűléstől. 


Az agyvérzést kapott asszonyhoz végül a XIX. kerületből, Kispestről érkezett mentőautó, a lakók szerint legalább másfél óra után, a szóvivő szerint 68 perc után.

 

A mentő kiérkezésének ideje a hívás után 15 perc kellene legyen, így jószerével ebből a szempontból érdektelen, hogy 68 perc vagy 90 perc.

 

Abból a szempontból viszont, hogy a stroke sürgősségi, potenciálisan életveszélyes állapot, vészhelyzetet jelent: azonnali kezelése az élet és a halál, de legalábbis a kevesebb, illetve a több károsodás kérdését dönti el, nos, abból a szempontból egyetlen egy perc sem mindegy.

 

Győrfi Pál azt mondta, vizsgálat indul az okok felderítésére, aminek eredményét nyilvánosságra fogják hozni.

 

 

Forrás. RTL Klub  

Utoljára frissítve: 2014-11-29 19:15:01

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>