. Ma Emma napja van.
Módosíthatják a trafiktörvényt a kaposvári gyilkosság miatt
2015-04-24 16:38:08
Módosíthatják a trafiktörvényt a kaposvári gyilkosság miatt

Módosíthatják a trafiktörvényt a kaposvári gyilkosság miatt

Egy 20 éves fiatal nőnek kellett meghalnia ahhoz, hogy a törvényhozók, az illetékes meghallják a szakértők hangját és legalább elgondolkozzanak azon, hogy a nemzeti dohányboltok külső megjelenésén változtatni kell.

 

 

 

 

 

 

 

Kaposváron szerda este több késszúrással meggyilkolták egy trafik eladóját. A 20 éves nőt huszonkétezer forintért ölték meg. A gyilkosságot elkövető férfi a bevétel átadása után egy késsel azért sebezte halálra az alkalmazottat, hogy az ne tudja értesíteni a rendőrséget – mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese pénteken sajtótájékoztatón, Kaposváron.

 

Szijártó István közölte: a gyilkossággal gyanúsított, csütörtök délután elfogott férfi részletes beismerő vallomást tett. Azt mondta, azért rabolta ki a trafikot, mert el akart költözni otthonról, új életet akart kezdeni.

 

A rendőrség a férfi ellen eljárást indított különösen kegyetlen módon, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását

 

Szijártó István elmondta, a bűncselekményről szerda este, pár perccel 19 óra után kaptak bejelentést, azt követően a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az ott lévő mentők már hiába próbálták meg újraéleszteni a rablás áldozatát, a fiatal lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az őt ért késszúrások közül négy önmagában is halálos volt - mondta az alezredes.  

 

A gyilkossággal alaposan gyanúsítható B. Pétert előbb a sántosi lakásán keresték, elfogni azonban a kaposvári kórházban tudták, ahova a férfi egy kisebb beavatkozásra ment be, nem tudván arról: a rendőrök már előző éjjel ott is keresték, feltételezve, hogy megsérült, és orvosi ellátásra van szüksége.

 

A gyanúsított a kihallgatása során teljes feltáró, beismerő vallomást tett - mondta az alezredes

 

Tájékoztatása szerint a gyanúsított elmondta, hogy több napja készült a bűncselekmény elkövetésére. Ez abból állt, hogy kiválasztott egy kenyérvágókést, egy pólóból álarcot készített, és magához vette az édesapja munkásruháját. Erre azért volt szüksége, hogy a rablás után át tudjon öltözni, ha véres lesz a ruhája, illetve azért, hogy a ruházata alapján ne ismerjék fel.
   

Szijártó István közölte, a gyanúsított azt mondta, hogy a rablásból megszerezett pénzből új életet akart kezdeni. A véletlenszerűen kiválasztott, Fő utcai trafikba este háromnegyed hat körül ment be, ahol az ott egyedül lévő előadót késsel megfenyegette, a bevételt és a bejárati ajtó kulcsát követelte. Miután megkapta a pénzt és a kulcsot is, már indult volna, de tartva attól, hogy az alkalmazott a távozása után értesíti a rendőrséget, több késszúrással végzett vele, majd bezárta az ajtót és elment. 


Amikor a pénzt megszámolva kiderült, hogy ez kevés lesz az új élet kezdéséhez, elhatározta, hogy még két-három trafikot kirabol, és ha kell, ott is ölni fog - közölte az alezredes, a férfi által elmondottakat idézve. Hozzátette: a férfi több trafikhoz is elment a környéken, és csak azért nem rabolta ki egyiket sem, mert vagy voltak bent, vagy álltak a bolt előtt és nem akart kockáztatni

 

Az MTI-nek arra a kérdésre, hogy a nyomozás során vizsgálják-e azt is, van-e összefüggés a bűncselekmény és a lesötétített portál között, Szijártó István azt mondta: ha az eljárás során lesz ezzel kapcsolatosan információjuk, akkor azt a főhatóságukkal közölni fogják. 
    

 

MTI

Fotó: mti

Utoljára frissítve: 2015-04-24 17:44:19

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>