. Ma Emma napja van.
"Meteoterrorizmussal" vádolják olasz szállodák az időjós honlapokat
2014-07-23 12:06:08

"Meteoterrorizmussal" vádolják olasz szállodák az időjós honlapokat

Mintegy háromszáz olasz időjárási internetes portál ellen akarnak pert indítani Emilia-Romagna tartomány tengerparti szállodái a szerintük a vendégeket elriasztó meteorológiai előrejelzések miatt.

 

 

 

 

 

 

 

Bíróság elé állítjuk a meteoterroristákat! - hangoztatta Patrizia Rinaldis, az adriai Rimini város szállodáit tömörítő szövetség elnöke az erről tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy a kezdeményezéshez más tengerparti üdülőhelyek, Misano, Riccione, Cattolica hoteltulajdonosai is csatlakoztak. 

 

A jogi eljárás egyelőre nem több, mint fenyegetés, de Emilia-Romagna szállodásai tényleg úgy gondolják, hogy a gombamódra szaporodó időjós weboldalak támadást indítottak ellenük, és nekik védekezniük kell. 

 

Szerintük a számtalan meteorológiai előrejelzést tartalmazó honlapok pontatlan adatai "valósággal terrorizálják" a turistákat a gyakran katasztrofális jóslatokkal. A szállodások szerint csak egy-két napra előre lehet biztosan megmondani, milyen idő lesz, az ennél hosszabb idejű előrejelzések megbízhatatlanok. 

 

Az idegenforgalomban dolgozók arra hivatkoztak, hogy a tavaszi szünetben az olasz meteooldalak viharokkal fenyegettek, miközben sütött a nap, és most nyáron is folyamatos rossz időt jósolnak. 

“Előrejelzéseikkel törvényt diktálnak és befolyásolják a vendégeket!” - panaszolták.

Hangsúlyozták, ezt bizonyítja az időjárás-változásoknak adott olasz nevek is: a frontokat vagy a holtak ókori révészéről, Kharónról, vagy az őrült Caligula császárról keresztelik el. 

 

A szállodások azt állítják, hogy év eleje óta hétvégenként 15 millió euró bevételkiesést jelentett ez nekik. 

 

A szállásadók egyedül az olasz légierő által működtetett országos meteorológiai szolgálatot mentették fel a rémhírterjesztés vádja alól.

 

A szállodások célpontja az ilmeteo.it honlap, amely tavaly Olaszországban a legtöbbször felkeresett okostelefonos alkalmazás volt a Whatsapp és a Facebook közösségi oldalak mögött. Az időjárási oldalt havonta negyven millió olasz keresi fel. A honlap bevétele 2008-ban 46 millió euró volt, tavaly ötször ennyi. 

 

A meteorológiai oldalak működtetői szerint ha bűnös kerestetik, akkor az nem más, mint az egyre szeszélyesebb időjárás.

 

 

Forrás: mti/Sárközy Júlia, Róma

Utoljára frissítve: 2014-07-23 12:08:33

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>