. Ma Andrea napja van.
Meleg zivataros időre számíthatunk
2014-07-28 08:34:42
Meleg zivataros időre számíthatunk

Meleg zivataros időre számíthatunk

Változatos időjárás elé nézünk a nyári hónap utolsó hetében.

 

 

 

 

 

 

 

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Sokfelé, ismétlődő jelleggel számíthatunk záporokra, zivatarokra, kialakulhatnak felhőszakadások is, melyek villámárvizet okoznak. Mérsékelt lesz a déli, dél-keleti szél, de zivatarok környezetében viharos kifutószélre készülhetünk. A hőmérséklet 29 fok körül alakul.

 

Kedden ismét erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. A hőmérsékletben alig lesz változás, 1-2 fokkal mérséklődhet a meleg. A dél-keleti szél megerősödhet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat.

 

Szerdától péntekig folytatódik a meleg nyári, de változatos időjárás: minden nap többfelé előfordulhat zápor, zivatar, felhőszakadásokra is kilátás van.

 

Hétvégén  30 fok körüli hőség valószínű és valamivel szárazabb levegő érkezik térségünkbe, így kevesebb helyen fordulhat elő zápor, vagy zivatar.

 

Hétfőn nem érkezik markáns front hazánk fölé, azonban az összetett légköri helyzet hatására az előző napokhoz hasonló tünetek jelentkezhetnek. Amennyiben fejfájással, migrénnel küszködött, akkor ezekre továbbra is számítania kell – az esetleges alvásproblémái szintén kiújulhatnak, megmaradhatnak. A hét első munkanapján sokan nyűgösek, ingerültek lehetnek a munkahelyen, csökken a teljesítőképesség és nehezebben tud majd koncentrálni. Ilyen esetben igyon meg délelőtt 1-2 csésze jázminos zöld teát, és kerülje a cukros üdítőket.

 

Országszerte sokfelé fülledtté válik a levegő, ezért nehézlégzést, légszomjat, mellkasi panaszokat tapasztalhat. Kerülje a megterhelő tevékenységeket, legyen az akár nehezebb fizikai munka, vagy nagyobb szellemi erőfeszítést igénylő feladat. A zivatarok idején felerősödhetnek az asztmás panaszok is, ezért a vihar elvonultáig maradjon inkább zárt térben és pihenjen le.

 

A szabadban a tartósan napos tájakon ügyeljen az erős UV-sugárzásra, használjon magas faktorszámú fényvédő szereket. Ne feledkezzen meg a szeme védelméről sem, viseljen bevizsgált napszemüveget.

 

Az utakon nagy lesz a balesetveszély. A záporok, zivatarok területén csúszós utakra készüljön, illetve átmenetileg erős, viharos lökések csökkenthetik a menetstabilitást. Ingerült sofőrökre, tompa reflexekre számítson – vezessen fokozott körültekintéssel! A napos tájakon a napszemüveg használatával a baleseti kockázat csökkenthető. 

 

Forrás: köpönyeg.hu/meteoklinika

Utoljára frissítve: 2014-07-28 08:35:13

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>