. Ma Csongor napja van.
Lopáson érték a Budapest Környéki Törvényszék egyik bírónőjét
2014-07-12 20:25:39
Lopáson érték a Budapest Környéki Törvényszék egyik bírónőjét

Lopáson érték a Budapest Környéki Törvényszék egyik bírónőjét

A bírónő több alkalommal kisebb értékű – 50 ezer forintot meg nem haladó – termékeket, körömlakkot, fogkefét, parfümöt tulajdonított el egy Drogerie Markt üzletből.

 

 

 

 

A lopásról és a tetten érésről a Bors online írt, a tettenérés utáni kamera visszanézésnél derült ki, hogy az eddig köztiszteletben álló bírónőnek nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor térítésmentesen válogatott a bolt árukínálatából.

 

Nyilatkozott a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza, aki elmondta, hogy üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt indult meg a nyomozás ismeretlen tettes ellen.

 

Az ügyben Polt Péter legfőbb ügyész a Budapest Környéki Törvényszék egyik bírája mentelmi jogának felfüggesztését kérte.

 

A bírónő mentelmi jogának felfüggesztéséről Áder János köztársaság elnöknek kell döntenie. Amíg ez nem történik meg, addig a mentelmi jog védi, így még gyanúsítottként sem hallgatható ki.

 

Kollégái kifejezetten jó képességű, köztiszteletben álló szakembernek tartják, és mivel a birákat jól fizetik, értetlenül állnak a lopási ügyek előtt.

 

Üzletszerűen elkövetett lopás vétségéért 2 év szabadságvesztés szabható ki, de egy bíró esetében azt is tartalmazhatja az ítélet, hogy soha nem gyakorolhatja többet a hivatását.

 

Az érintett bírónőt – az ártatlanság vélelme miatt - nem függesztették fel a munkavégzés alól, de a lap információi szerint csak háttérmunkát végez addig, amíg le nem zárul az ügy, az ítélkezésben közvetlenül nem vehet részt.

 

Bors Online értesülése szerint a romagyilkosságok sokáig elhúzódó, nagy figyelmet kiváltó ügye megviselte az azt tárgyaló bírói tanácsot, melynek a bírónő az egyik tagja volt. A lopásai néhány hónappal az első fokú ítélet kihirdetése után kezdődtek.

 

A lap ugyan közzéteszi ezt a tényt, de vannak hasonlóan, vagy kevésbé súlyos, hosszú tárgyalásokat igénylő, mind az ügyészeket, mind az ügyvédeket, bírókat megterhelő, kimerítő perek emellett is, vagyis, ez semmiképpen nem lehet indok a tett elkövetésére.

 

 

 

-efzsé-

Fotó: illusztráció

Utoljára frissítve: 2014-07-12 20:26:41

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>