. Ma Auguszta napja van.
Lezuhant az Air Algerie repülőgépe
2014-07-24 16:16:09
Lezuhant az Air Algerie repülőgépe

Lezuhant az Air Algerie repülőgépe

Az afrikai légitársaság menetrendszerinti járata 50 perccel Burkina Faso fővárosából való felszállása után eltűnt a radar képernyőiről.

 

 

 

 

 

 

Az algériai Anahar televízió társaság tájékoztatása szerint a repülőgép Nigéria fővárosa közelében zuhant le, és értesülésük szerint a gépen utazó 110 utas és hat főnyi személyzet életét vesztette.

 

A járatot az Air Algerie közösen üzemelteti a spanyol Swiftair légitársasággal hetente négyszer. Ezt a járatot a Swiftair teljesítette. 

 

Az AFP azt írja, hogy a légitársaságtól származó információk szerint egy MD83-as típusú repülőgép tűnt el, és a kapcsolatot vele Mali légterében veszítették el.

„A gép nem volt már messze az algériai határtól, amikor a hajózó személyzet a rossz látási viszonyok miatt útvonal módosítási engedélyt kért, hogy csökkentse annak veszélyét, hogy összeütközzön egy másik repülőgéppel az Algéria-Bamako útvonalon. A kapcsolat a géppel a manőver végrehajtása után szakadt meg.”

A légitársaság szűkszavú közleményt adott ki az állami hírügynökségnek, amiben csak annyit mondanak, hogy a repülőgép eltűnt.

„A légiforgalmi irányítás elveszítette a kapcsolatot az Air Algerie AH5017 számú, Uagadugua-Algir járatával 50 perccel a felszállás után. – áll a közleményben. - A légitársaság életbe léptette a vészhelyzeti tervet és megkezdték a gép keresését is.”

A repülőgépen valószínűleg sok francia állampolgár utazott, mondta Frederic Cuvillier francia közlekedési miniszter.  

 

Algériában idén februárban már történt súlyos katasztrófa, amikor egy C-130-as katonai repülőgép zuhant le az ország északi-keleti részén a hegyekben. A szerencsétlenségben akkor több mint 70 ember vesztette életét.

 

 

Forrás: AFP/Ria Novosti

Utoljára frissítve: 2014-07-24 16:17:58

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>