. Ma Auguszta napja van.
Lewis Hamilton nyerte a japán nagydíjat
2014-10-05 11:26:07
Lewis Hamilton nyerte a japán nagydíjat

Lewis Hamilton nyerte a japán nagydíjat

Izgalmakkal és aggodalommal teli verseny volt a Forma-1 suzukai futama. Már napokkal ezelőtt az időjárási előrejelzések kérdőjelezték meg a verseny megrendezését, majd a versenynapon a hatalmas esőzés miatt a futam a safety car mögül indulhatott meg. A szombati időmérő edzés eredményeként az első két pozíciót ismét a Mercedes pilótái, Nico Rosberg és Lewis Hamilton foglalták el.

 

 

 

 

 

Az áldatlan időjárási helyzet miatt a mezőny a safety car mögött körözött három körön keresztül, amikor is a versenyigazgatóság leállította a futamot. Az autókat a boksz utcába vezették és ott várták az idő jobbra fordulását. Közel fél óra múlva ismét a safety car mögül, de végül is elindulhatott a verseny, amit körökön keresztül Nico Rosberg vezetett, ám egy parádés előzés után Lewis átvette az első pozíciót és fokozatos növelte előnyét, ahogyan a mögöttük haladó Sebastian Vettel is, aki a harmadik helyen autózott.

 

A Sauber pilótája, Adrian Sutil a Dunlop kanyarban kicsúszott a gumifalba és eddig még ismeretlen ok miatt Jules Bianchi, a Marussia versenyzője ugyanazon a helyen nagy erővel a Sutil autóját mentő traktornak csapódott.

 

 

A versenyzőknek erről nem volt tudomásuk, ők azzal szembesültek, hogy a 46. körben a versenyt leintették, így a suzukai nagydíj befutási sorrendje: Lewis Hamilton (Mercedes), Nico Rosberg (Mercedes), Sebastian Vettel (Red Bull).


 

 

Mivel információk nem érkeztek Jules Bianchi állapotáról, az eredményhirdetés után a dobogón a versenyzők ez alkalommal nem pezsgőztek, az interjúkat készítő Nigel Mansell egykori versenyzőnek is mind a hárman kifejezték aggodalmukat versenyzőtársuk állapota iránt.

 

Közben a FIA hivatalos tájékoztatása szerint Jules Bianchit a pályakórházból eszméletlen állapotban mentőautóval a verseny idejére kijelölt ügyeletes kórházba szállították, miután az időjárás rosszabbra fordulása miatt a mentőhelikopter nem tudott felszállni.

 

Hogy ennek lesz-e bármilyen következménye, annak rövidesen ki kell derülnie, mivel a szabályzat előírja, hogy úgy versenyt rendezni nem lehet, hogy esetleges baleset megtörténte után helikopter nem tud a pályán leszállni, vagy onnan felszállni.

 

Egyelőre a teljes Forma-1-es világ Jules Bianchiért aggódik, és bizakodva várják a híreket az orvosoktól.

 


 

A száguldó cirkusz következő állomása jövő héten a sokat vitatott oroszországi Szocsi lesz.

 

 

-efzsé-

Fotó: facebook

 

Utoljára frissítve: 2014-10-05 11:36:54

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>