. Ma Béla napja van.
Kifütyülték Nico Rosberget a belga nagydíjon
2014-08-24 17:04:11
Kifütyülték Nico Rosberget a belga nagydíjon

Kifütyülték Nico Rosberget a belga nagydíjon

A hosszú nyári szünet után ezen a hétvégén folytatódott a Forma-1 idei versenysorozata. A belgiumi Spa-ban álltak rajthoz a versenyzők.

 

 

 

 

 

 

Már szinte megszokott, hogy a Mercedes pilótái indulnak az első rajtkockákból, nem volt ez másként ezen a versenyhétvégén sem. Nico Rosbergé volt a pole pozíció, másodikként csapattársa, Lewis Hamilton, míg a rajtrács harmadik helyén Sebastian Vettel várhatta az indítást.

 

A rajt Hamiltonnak jobban sikerült és átvette a vezető helyet csapattársától, akit Vettelnek is sikerült megelőznie, de ezt a Mercedes pilótája visszaszerezte, sőt, a második körben külső körön azonnal támadta Lewis Hamiltont. A két versenyző autója összeért, Hamilton gumija olyan sérülést szenvedett, hogy azzal nem tudta folytatni a versenyt, rövidesen ki kellett állnia kerékcserére, majd a 19. helyre állhatott vissza. Hosszú körökön keresztül folyt egymás győzködése a versenyző és a csapat között a verseny feladásáról, végül Hamilton úgy döntött, hogy a futam vége előtt kiáll a versenyből.

 

A mai spa-i futam végeredménye:

 

  1. Daniel Ricciardo -  Red Bull-Renault
  2. Nico Rosberg – Mercedes
  3. Valtteri Bottas – Williams-Mercedes

 

A pontverseny állásaa belga nagydíj eredménye nélkül: 


            1. Nico Rosberg 202 pont

            2. Lewis Hamilton 191 pont

            3. Daniel Ricciardo 131 pont

 

A nézők nem rejtették véka alá véleményüket, a dobogóra lépő Nico Rosberget hangosan kifütyülték. A dobogón az interjúkat Eddie Jordan egykori ír autóversenyző, a Jordan Grand Prix csapat alapító tulajdonosa készítette, a közönség a német versenyzővel folytatott beszélgetése alatt is füttyszóval adott hangot elégedetlenségének, annak ellenére, hogy Jordan szavai szerint, mindhárom versenyző komoly munkát végzett a pályán.

 

A Mercedesnek sem tesz jót a mai versenyen történt baleset, erre utalnak a csapat vezetőinek első nyilatkozatai is. 

"Elfogadhatatlan kockázat volt! Elfogadhatatlan volt ez a futam. Hihetetlen, hogy ütköztek a pilótáink! Egyetlen szabály van: egymással nem ütközhetnek, most pedig pont ez történt a 2.körben" - mondta Toto Wolff, a Mercedes versenyigazgatója.

Hasonlóan nyilatkozott Niki Lauda, a Mercedes AMG topmenedzsere, címzetes elnöke:

“Lewis egyértelműen vezetett, az élen volt, ehhez nem fér kétség. Nico mögötte haladt. Miért kellett ezt a második körben?!”- tette fel a kérdést. “Ezt magyarázza meg nekem valaki. Ha a végéig harcban vannak, és akkor történik, rendben, az ilyesmi megeshet. De nem a második körben. Ezzel a Red Bullnak adtuk a győzelmet. Azt hittem, van elég eszük a pilótáinknak, de világos, hogy nincs."

Lauda egyébként bocsánatot kért Hamiltontól ezért az eltolt futamért, ami szemmel láthatóan rá is fér a brit pilótára.

 

A száguldó cirkusz következő futama Olaszországban, Monzában lesz. 

 

 

Forrás: RedBull Racing/Mercedes/F1-Live

Fotó: RedBull Racing

 

Utoljára frissítve: 2014-08-24 19:18:55

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>