. Ma Márk napja van.
Izgalmas Magyar Nagydíj – Ferrari győzelem (videóval)
2015-07-26 20:54:31
Izgalmas Magyar Nagydíj – Ferrari győzelem (videóval)

Izgalmas Magyar Nagydíj – Ferrari győzelem (videóval)

Azt mondják, a Hungaroringen mindig történik valami, a Magyar Nagydíj mindig eseménydús. Az idei, a harmincadik ezt csak megerősítette.

 

 

 

 

 

 

 

 

A szombati időmérő végeredménye szinte hozta a „papírformát”: Lewis Hamilton, Nico Rosberg és Sebastian Vettel indult az első három rajtkockából.

 

Hatalmas tömeg, igazi fieszta hangulat volt Mogyoródon a vasárnapi verseny kezdetekor. A futam előtt a pilóták Jules Bianchira a Marussia versenyzőjére emlékeztek, aki 2014-ben a japán nagydíjon olyan súlyos balesetet szenvedett, aminek következtében a kómából nem tért magához és július 17-én Nizzában meghalt.

 

Bernie Eccleston a Forma-1 tulajdonosa tegnap a fiatalon elhunyt autóversenyző szüleit meghívta a futamra és saját repülőgépét küldte el értük.

 

Az emlékezés perceiben a versenyzők körbeálltak, a kör közepére tették a sisakjaikat és az egy perces néma csend után hangzott fel a magyar himnusz, majd vette kezdetét a rendkívül izgalmas verseny.

 

A rajtot nagyon elrontó Lewis Hamilton a negyedik helyre esett vissza, a vele ellentétben viszont kitűnően rajtoló Sebastian Vettel az élre tört és ezt a helyét végig meg is őrizte. Hogy közben mögötte micsoda csaták dúltak, arról sok fogalma nem lehetett.

 

Volt autózás a sóderágyban (Lewis Hamilton), Nicolas Hülkenberg autójának első szárnya egyszerűen levált, repültek szerte-szét a darabjai: safety car.

 

Az újraindítás után Daniel Riccardo ütközött Hamiltonnal, mindketten folytatták a versenyt, de később Hamiltonnak ki kellett állnia a sérült első szárny cseréjére, plusz bokszutca áthajtásra büntették az ütközés miatt. Itt már reménytelen volt nemcsak a futamgyőzelem, hanem a dobogós helyezés is.

 

Nico Rosberg is összekoccant Riccardoval, defektet kapott, az ő esetleges dobogós reményei is tovaszálltak. Raikönnen autója egy reset után sem tért magához, fel kellett adnia a versenyt.

 

Aztán jött az utolsó kör, a célegyenes és a kockás zászló elsőként Sebastian Vettelt intette le, másodikként Daniel Kvyatot és harmadikként Daniel Riccardot, mindketten a Red Bull versenyzői. Lewis Hamilton hatodikként, csapattársa Nico Rosberg nyolcadikként ért célba.

 

Vettel először nyert a Hungaroringen, a Ferrari csapat tagjaként a malajziai nagydíj után a második, míg pályafutása során a negyvenegyedik futamgyőzelmét könyvelheti el.

 

A beérkezése után a rádión keresztül megköszönte a csapatnak a munkájukat és franciául a győzelmét Jules Bianchinak ajánlotta.

 

Az emelvényen három nagyon boldog és fáradt versenyzőt láttunk, Riccardo meg is mondta: „őrült egy futam volt, szívem, lelkem beleadtam.”

 

A száguldó cirkusz nyári szabadságra megy, a következő futam augusztus 23-án lesz, a Belga Nagydíj Spaban.

 

Sebastian Vettel köszönő szavai a verseny leintése után:

 

 

 

Fotó:mti

Utoljára frissítve: 2015-07-26 21:14:41

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>