. Ma Márk napja van.
Igazán ősziesre fordul az idő
2015-09-07 09:01:34
Igazán ősziesre fordul az idő

Igazán ősziesre fordul az idő

A hét elején az átlagosnál hűvösebb időre számíthatunk, néhol erős szelek várhatók, a reggel hűvös órák után délután 20 fok körüli hőmérséklettel vár minket az előttünk álló hét.

 

 

 

 

 

 

 

Hétfőn napos időre számíthatunk, délután erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elvétve alakulhat ki zápor. Erős lesz továbbra is az észak-nyugati szél. Reggel 7 és 12 fok közé süllyed a hőmérséklet, délutánra 17 és 22 fokra emelkedik. Ez 4-5 fokkal hűvösebb a sokéves átlagnál. 

 

Kedden többórás napsütésre van kilátás, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem várható, de az észak-nyugati szél továbbra is élénk lesz. Reggel már szinte mindenhol 10 fok alatt alakul a hőmérséklet, délután 19 fok körüli őszi idő lesz.

 

Szerdán, csütörtökön változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel. A délután megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan valószínű zápor. Reggelente 7, délutánonként 20-21 fok várható.

 

Pénteken napközben megnövekszik a felhőzet és délután már szórványosan lehet eső, záporeső. 20-21 fok körül alakul a maximum hőmérséklet.

 

A hétvégén gyakran lesz erősen felhős az ég. Szombaton többfelé, vasárnap elszórtan várható eső, zápor. Kissé melegedhet a levegő.

 

Ugyan frontmentes időnk lesz, a hűvös hajnalok miatt a kopásos izületi fájdalommal élőknél a fájdalmak erősödhetnek. Ezt enyhítheti a végtagok tehermentes átmozgatása, könnyű reggeli torna, és családlevél főzetből készült borogatás.

 

Számolni kell a megfázás veszéllyel is, reggel rétegesen öltözzünk. Már szükség van a meleg pulóverre, a zárt cipőre.

 

Sokan érzékenyek a szélre, ebből a héten többször is részesülünk, néha erős lökésekkel. Ez fejfájást, ingerlékenysége, nyugtalanságot okozhat. Ingadozhat a vérnyomás, nehezebb napjaik lehetnek a szívbetegeknek.

 

Legyünk türelmesek, mert ugyan még csak most kezdődött a tanév, de az időjárási jelenségek miatt a gyerekeknél is felléphetnek ezek a jelenségek, nehezebb lekötni a figyelmüket, élénkebbek a megszokottnál. A tüneteket enyhítheti a citromfű tea, gyerekenek az almahéj tea.

 

Mindenkinek javasolt hogy fogyasszon sok idénygyümölcsöt és zöldséget, szükség van a bennük lévő vitaminokra és ásványi anyagokra.

 

A levegő tiszta, a szennyezőanyagok feldúsulásától nem kell tartani.

 

A pollenterhelés tovább csökken, illetve nem változik a hűvösebb, szeles időben. Jelenleg a parlagfű és az üröm okozza a legtöbb panaszt, ezen kívül a kender és a csalánfélék virágpora van nagyobb mennyiségben a levegőben. A hét további részében ismét emelkedni fog a pollenkoncentráció.

 

 

Forrás: köpönyeg.hu, meteoklinika

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>