. Ma Gedeon napja van.
Halálos közlekedési balesetek országszerte
2014-08-03 09:59:50
Halálos közlekedési balesetek országszerte

Halálos közlekedési balesetek országszerte

Teljes útzár az M5-ös és az M7-es autópályán, a 13-as úton Nagyigmándnál, kerékpáros és motorkerékpáros halála Kecel és Keszthely közelében. Fekete vasárnap.

 

 



Egy ember meghalt és hárman megsérültek, amikor két személygépkocsi ütközött az M5-ös autópályán vasárnap Kecskemét közelében.

 

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közleménye szerint az M5-ös autópálya Szeged felé tartó oldalán, a 83-as kilométer közelében történt a baleset, ahol eddig ismeretlen körülmények között ütközött a két személygépkocsi.

A rendőrök az autópálya Kecskemét északi lehajtójánál leterelik a forgalmat, és az 52-es útnál, a dunaföldvári felhajtónál lehet visszahajtani az autópályára.

 

Baleset teljes szélességében lezárták az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalát a 156-os kilométernél, miután vasárnap reggel a szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi, amibe a mögötte haladó autó belecsapódott; a balesetben hárman megsérültek.

 

A hét óra előtt történt baleset helyszínelése és a műszaki mentés idejére a rendőrség a bal pályatestet teljes szélességében lezárta, a forgalmat a 160-as kilométerszelvényben a balatonfenyvesi lehajtónál a 7-es útra tereli. Az autópályára a 150-es kilométerszelvényben, a fonyódi felhajtónál lehet visszatérni.

 

Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az ütközés következtében kiszakadt az egyik jármű motorja, az sztráda aszfaltja üzemanyaggal szennyeződött. 

 

A marcali hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották a mentéshez, akik áramtalanították a járműveket és felitatták a kifolyt olajat és üzemanyagot - közölte a szóvivő, akinek tudomása szerint könnyebb sérülést szenvedtek a balesetben érintettek. 

 

A pályaszakaszt a szétszóródott alkatrészektől a közútkezelő munkatársai tisztítják meg.

 

A helyszínen meghalt egy kerékpárral közlekedő férfi, akit egy személygépkocsi elgázolt vasárnap hajnalban Kecel és Imrehegy között, a baleseti helyszínelés idejére a két települést összekötő utat lezárták, kerülni Kiskunhalas felé lehet.


Nagyigmánd külterületén egy személyautó letért az útról és fának csapódott vasárnap kora reggel. A járműben egy család utazott, amelynek egy tagja a helyszínen meghalt.

 

A sajtószolgálat tájékoztatása szerint a balesetben a jobb első ülésen utazó asszony vesztette életét, a család tagjai közül többen megsérültek.

 

A helyszínelés idejére lezárták az érintett útszakaszt. Kerülni - rendőri irányítás mellett - Szákszend-Császár-Vérteskethely felé lehet mindkét irányban.

 

A kórházban belehalt sérüléseibe az a motoros, aki Keszthelyen egy személyautóval ütközött össze. A baleset szombat délután, a 71-es főúton, Keszthely külterületén történt. Egy 57 éves keszthelyi férfi autójával a Fenyves úton haladt az új temető irányából a város felé, amikor egyelőre tisztázatlan körülmények között összeütközött a motorossal. A motort vezető 53 éves felsőrajki férfi az ütközés következményeként az autó szélvédőjére esett, majd onnan a földre zuhant. A férfit a mentők kórházba vitték, de nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

 

Túl sok baleset, túl sok haláleset. Vigyázzunk egymásra.

 

 

 

mti

Fotó: illusztráció

Utoljára frissítve: 2014-08-03 10:00:33

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>