. Ma Emma napja van.
Frontmentes napokkal indul a hét
2014-02-24 08:58:54
Frontmentes napokkal indul a hét

Frontmentes napokkal indul a hét

Hétfőn frontmentes időszak kezdődik, kedvező irányba változik a légköri helyzet. Az allergiások azonban nehezebb napokra számíthatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hétfőn keleten is megszűnik a markáns fronthatás, élettanilag kedvező, frontmentes időszak kezdődik. Amennyiben kifejezetten a frontokra érzékeny, akkor szervezetének a nyugodt légköri helyzetnek köszönhetően hosszú idő után újra lehetősége nyílik pihenni, regenerálódni, feltöltődni energiával.

 

Megszűnik a fejfájása, illetve az esetleges alvászavarai is mérséklődnek. Érdemes kihasználni a kellemes, tavaszias időt, a fényszegény napokon ugyanis kissé fásultabbá, álmatagabbá válhatott. A napsütés amellett, hogy energiával, jókedvvel tölti fel, még az immunrendszerét is erősíti.

 

Erre szüksége is van, ugyanis még mindig influenzajárvány van. A megnövelt C-vitamin bevitel mellett a higiéniára is ügyeljen: rendszeresen és alaposan mosson kezet, illetve figyelmeztesse erre a gyerekeket is – ők ugyanis hajlamosak könnyelműnek lenni. A hét elején a legtöbb helyen még alacsony lesz a légszennyezettség, így bátran levegőztetheti gyermekét. A munkahelyen, iskolában is javasolt gyakrabban szellőztetni a kórokozók terjedésének megelőzése érdekében.

 

A korai allergén növények pollenszórása viszont növekszik az enyhe idő hatására. Amennyiben az égerre, a mogyoróra, illetve a kőrisre vagy a nyárfa pollenjére allergiás, akkor előfordulhat, hogy erősödnek a tünetei.

 

A kritikus időszak végéig lehetőleg kerülje a tejtermékek fogyasztását, illetve minél kevesebb időt sportoljon a szabadban – különösen a parkokat, erdős részeket kerülje el. 

 

A közlekedést reggel helyenként ködfoltok nehezíthetik, ezek területén lecsökkent látástávolságra számítson. Szitálás is előfordulhat, emiatt csúszós útszakaszok is előfordulnak. Jó hír viszont, hogy javulnak a reflexek, és napközben már alapvetően kedvező közlekedési feltételekkel találkozhat az utakon.

 

 

Forrás: meteoklinika.hu

Utoljára frissítve: 2014-02-24 08:59:20

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>