. Ma Márk napja van.
Durván köszönt ránk a hideg idő
2014-10-22 13:40:30
Durván köszönt ránk a hideg idő

Durván köszönt ránk a hideg idő

Kiadós esőkkel, viharos széllel érkezett meg a hideg idő az országba. Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a viharos szél miatt korábban kiadott harmadfokú, piros figyelmeztetéseket, de több megyében továbbra is másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a szél, illetve a sok eső miatt.

 

 

 

A másodfokú figyelmeztetés Budapestre is érvényes, egyes helyeken a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométert is.


Szerdán borult idő lesz, sokfelé jelentős mennyiségű esővel. Markáns hidegfront, erős lehűlés várható, délutánra már csak 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

 

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk újabb esőre, záporesőre. Továbbra is erős, néhol viharos lesz az észak-nyugati szél. Hűvös, szürke őszi időnk lesz, 5-10 fokos csúcsértékkel.

 

Pénteken továbbra is borongós idő várható, többszöri csapadékkal. Délen, dél-keleten kiadós mennyiségű esőre van kilátás. Az északi, észak-keleti szél fokozatosan mérséklődik.

 

Szombaton a nap első felében erősen felhős lesz az ég, és többfelé alakul ki még mindig eső, záporeső. Délután aztán megkezdődik a felhőzet felszakadozása. 

 

Vasárnaptól átmenetileg szárazabb, de hűvös idő valószínű. Reggelente több helyen süllyed fagypont közelébe a hőmérő higanyszála.

 

A hidegfront, az extrém alacsony hő- és komfortérzet nemcsak a frontérzékenyek, de az egészséges szervezet számára is rendkívül megterhelő.

 

Jelentkezhet erős, hasogató fejfájás egészen péntek estig, csak szombatra várható számottevő javulás. A tünetek mérséklése céljából a következő napokban igyon meg napi egy-két csésze borsmenta és citromfű keverékéből főzött teát, valamint fokozza a napi folyadékbevitel mennyiségét. Jellemzően intenzívebbek lesznek az izom- és hasi görcsök is, utóbbi enyhítésében a hársfatea fogyasztása segíthet.

 

Péntekig gyakrabban tapasztalhat ingerültséget, többször lehet ok nélkül ideges, a gyermekek is kezelhetetlenebbek, nyűgösebbek lesznek. Jó hatása lehet a levendula teának, míg a gyermekeknél az almahéj teának, mert mindkettő nyugtató hatással bír.

 

A hirtelen hidegbetörés hatására kiújulhatnak a csonttörésekhez, műtéti hegekhez köthető fájdalmai is.

 

A markáns hidegfront pozitív hatása, hogy szerdán országszerte minimálisra csökken a légszennyező anyagok koncentrációja, és a légszennyezettség az azt következő napokban is mindenhol alacsony marad.

 

Forrás: omsz, meteoklinika

Utoljára frissítve: 2014-10-22 13:40:52

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>