. Ma Ervin napja van.
Cinizmusból jeles
2014-12-05 20:09:24
Cinizmusból jeles

Cinizmusból jeles

Egymásra talált a közszolgálati televízió riportere és a kormányzó fantompárt, a KDNP politikusa, Harrach Péter.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fábián Barna műsorvezető kérdést intézett a politikushoz:

egy érdekes kimutatás, felmérés szerint a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni, vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes.

Mire a politikus válasza ez volt: ez életforma kérdése.  

 

Valóban, van olyan nagyobb gyerek, aki nem reggelizik otthon, de viszi magával az uzsonnás táskát. A baj ott kezdődik, hogy nincs uzsonnás táska, mert nincs mit beletenni.

 

A meglehetősen otromba kijelentésre a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Kakuk György így reagált:

 Harrach Péter távozzon a közéletből!

 

Harrach Péter, a KDNP politikusa arról értekezett a köztévé egyik műsorában, hogy a magyar gyermekek nagy része nem azért nem reggelizik, mert nincs mit, hanem azért, mert nem éhes. Köztudott, hogy a friss felmérések szerint hazánk rekorder lett szegénységben, a felnőtt lakosság több, mint harmada mellett majdnem minden második magyar gyermek is szegény. A felmérés szerint még Romániában is kevesebb gyermek éhezik, mint Magyarországon.

Harrach Péter, magát kereszténynek nevező politikus tagadja a gyermekszegénységet, életformának nevezi a mindennapi éhezést, miközben jóllakottan, öltönyben ül egy fűtött stúdióban, milliós fizetése biztos tudatában. Teszi mindezt a négymillió szegény országában, ahol sok gyermek azért várja a hétfőt, hogy végre élelemhez juthasson a menzán, mert családi körülményei nem teszik lehetővé, hogy rendszeresen egyen.

A Demokratikus Koalíció megengedhetetlennek tartja Harrach Péter cinikus és érzéketlen kijelentését. A DK szerint mivel Harrach kiírta magát a keresztény és demokrata értékrend képviselői közül, azonnal távoznia kell mind pártjából, mind a közéletből! Amennyiben a KDNP nem gondoskodik politikusa felelősségre vonásáról, azzal elismeri, hogy egyetért a cinikus, provokatív és álkeresztény kijelentéssel.

A Párbeszéd Magyarországért párt Facebook oldalán több százan reagáltak a kijelentésre, a legtöbb nem tűri a nyomdafestéket, de néhány közülük:  

„Most nagyon ronda leszek, de azt kivanom, elje at ezt az eletformat Harrach Peter is, ugyanis hoz az elet varatlan fordulatokat ! Majd meglatjuk , akkor is ilyen nagyvonaluan atsiklik e rajta ! Es ez az "ember " kereszteny ?!!”

 

„Szégyen és gyalázat amit ezek a sz.....k megengednek mauknak, !!!”

 

„Igen "MINDEN NAPI KENYERÜNKET ADD MEG NEKÜNK""" ennél a résznél hiányoztak az iskolából !!!! és ŐK nevezik magukat kereszténynek !!!!! SZÉGYEN !!!!”

Az Unicef november elején ismertette legújabb felmérését, miszerint jelentősen nőtt az oktatásból, foglalkoztatásból és képzésből kiesett 15-24 éves fiatalok aránya, valamint gyermekszegénységi ráta. Németh Barbara, a szervezet gyermekjogi munkatársa a felmérés közlésekor úgy nyilatkozott: négy év alatt két és félszeresére nőtt azok száma Magyarországon, akik „nem mindig tudnak élelmiszert venni”. Ez azért az éhezés elég pontos definíciója.

 

A Gallup júniusi felmérése szerint öt év alatt (2013-ig) 32 százalékot nőtt azon családok száma, ahol hiány van megfelelő élelmiszerből. Ez a helyzet jelenleg több száz ezer  gyermeket érint.

 

Az Eurostat frissen publikált adatai szerint Magyarországon egy év alatt öt százalékot ugrott a valamilyen szinten nélkülözők száma, ami most 33,5 százalék. Így az Unió országai közt mi állunk a legrosszabbul; a leggyorsabban és legdrámaibb módon a szegények szegényednek. 

 

Ferge Zsuzsa szociológus, a magyarországi szegénységgel foglalkozó elismert szakember által hat éven keresztül vezetett MTA Gyerekszegénység Elleni Programiroda működését olyannyira ellehetetlenítették, hogy az 2011. szeptember 15-én megszűnt.

„Az MTA Gyerekszegénység Elleni Programirodája tudományos és gyakorlati munkája ellehetetlenült, eddigi eredményei veszendőbe mennek.”- nyilatkozta akkor Ferge Zsuzsa.

 

 

 

Forrás: facebook, 444, mti, hvg

Utoljára frissítve: 2014-12-05 20:09:59

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>