. Ma György napja van.
Béren kívüli juttatások az egészségügyi dolgozóknak Kispesten
2015-06-21 13:14:24
Béren kívüli juttatások az egészségügyi dolgozóknak Kispesten

Béren kívüli juttatások az egészségügyi dolgozóknak Kispesten

Többek között ez a napirendi pont is szerepelt a Kispesti Önkormányzat Képviselő Testülete legutolsó ülésén.

 

 

 

 

 

 

 

 

A képviselők a költségvetési rendelet módosításával 12,6 millió forintot csoportosítottak át a Kispesti Egészségügyi Intézetben dolgozók béren kívüli juttatására. Ez azt jelenti, hogy dolgozónként havonta étkezési utalványban öt-öt ezer forintot kapnak.

 

Nyolc millió forintot fordíthat a Közpark kft az óvodai és bölcsődei udvari játszóeszközök helyreállítására és a balesetveszély elhárításra.

 

A Közpark Kft a nyári időszak négy hónapjára 30 közfoglalkoztatott alkalmazásához szükséges 15 százalékos önrész biztosítására 1,6 millió forintot kapott.

 

Döntöttek a képviselők óvodavezetői pályázatokról: a Kispesti Hársfa Óvodát Béres Zoltánné, a Kispesti Százszorszép Óvodát Szőke Éva, a Kispesti Tarkabarka Óvodát Jabniczky Sándorné, a Kispesti Mézeskalács Modell Óvodát Vilonya Ágnes vezeti 2015. augusztus 1-jétől 5 évig.

 

Pályázatot nyújt be az Önkormányzat a Kispesti Atlétika Club öltözőinek, a Berzsenyi utcai házi- és gyermekorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálatnak helyet adó épület felújítására. Ha elfogadják a pályázatot, a testület az önrészt biztosítja: a KAC korszerűsítéséhez mintegy 8 millió, a Berzsenyi utcai rendelő felújításához 15,5 millió forintot. A szakminisztérium 2015. augusztus 6-ig hoz döntést a pályázatokról.

 

Döntött a testület az egyházi ingatlanok felújításának támogatására beérkezett pályázatokról: a Nagyboldogasszony Főplébánia 1,5 millió, a Református Egyházközség 1,05 millió, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 700 ezer, a Rózsa téri Református Egyházközség 600 ezer, az Evangélikus Egyházközség 450 ezer, a Görögkatolikus Egyházközség 400 ezer, a Wekerle telepi Szent József Plébánia 300 ezer forint támogatást kapott.

 

Bali Péter, a Kispesti Rendészeti Központ vezetője elmondta, hogy az 54 kamerából álló térfigyelő rendszert ebben az évben korszerűsíteni, jövőre pedig a hálózatot bővíteni fogják.

 

Döntöttek a képviselők arról, hogy a Dobó Katica u. 2-14. 1. emeleten található nem lakáscélú helyiséget a Bimbó Alapítvány, a Táncsics u. 40. alatti ugyancsak nem lakáscélú helyiséget a Közös Esély Egyesület bérelheti kedvezményesen további 1 évig.

 

Elfogadta a testület a Kispesti Véradók Egyesületének, valamint a Székelyország Tündérkertje Egyesületnek nyújtott 2014. évi támogatás felhasználásáról készült beszámolókat, és döntöttek arról, hogy a továbbiakban is támogatják 1,2 millió, illetve 500 ezer forinttal a két civil szervezetet.

 

Támogatási szerződés keretében a Reménység Két Tanítási Nyelvű Katolikus Általános Iskola 3 millió, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 700 ezer forintot kapott működésre az önkormányzattól.

 

 

Forrás: kispest.hu

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>