. Ma Márk napja van.
Aláírták a kispesti együttműködési megállapodást
2014-08-15 22:24:24
Aláírták a kispesti együttműködési megállapodást

Aláírták a kispesti együttműködési megállapodást

Ma délelőtt Kispest további nyugodt fejlődése érdekében megszületett megállapodást írt alá az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Párbeszéd Magyarországért Párt, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban (KMO).

 

 

Ünnepélyes keretek között a megállapodást aláírásukkal hitelesítették Gajda Péter, Burány Sándor (MSZP), Nemes László és Patay-Papp Judit Viven  (Demokratikus Koalíció), Szigetvári Viktor (Együtt – a Korszakváltók Pártja) és Varga Attila (Párbeszéd Magyarországért).

 

A megállapodás értelmében a baloldali pártok közös polgármesterjelöltje kispest jelenlegi, második ciklusát töltő polgármestere Gajda Péter. A megállapodás tartalmazza az egyéni körzetek jelöltállításáról szóló megegyezést is. A kispesti képviselőtestület 17 tagú: tizenkét képviselő egyéni jelöltként jut be, öt képviselő listáról.

„A megállapodás azért született, hogy folytathassuk a kerület stabil üzemeltetését, fejlődését, emelkedését, folytathassuk tovább azokat a fejlesztéseket, amikről azt gondolom, hogy méltán voltak népszerűek az elmúlt időszakban. (…) Az elmúlt hónapokban sikerült közösen összeraknunk egy olyan programot, ami biztosítani tudja a kerület további nyugodt, stabil működését. Szeretném ezúton is megköszönni azoknak a pártoknak, szervezeteknek az együttműködést, akik ebben részt vállaltak, hogy valóban biztosíthassuk szeretett kerületünk, Kispest további fejlődését” – mondta Gajda Péter polgármester.

 

Szigetvári Viktor az Együtt - a Korszakváltók Pártja társelnöke gratulált Gajda Péternek a Kispesten folyó munkához. Néhány mondatos hozzászólásában elmondta, büszkék rá, hogy részesei a kispesti közös megállapodásnak. Kiemelte, hogy a kerület polgármestere pártérdekeken felülemelkedve szűkebb környezetének érdekeit mindig szem előtt tartva dolgozott az elmúlt években és megerősítette, hogy a választási kampányban és a következő ciklusban pártja ennek a tevékenységének folytatásához minden támogatást meg fog adni.  

 

Nemes László a Demokratikus Koalíció Budapest 9. választókerületének elnöke kiemelte, hogy Gajda Pétert és a közös programot ő és pártja is támogatja, és bízik abban, hogy közös munka eredményeképpen sikeresen szerepel az őszi önkormányzati választáson a baloldal.

„Itt Kispesten jó szövetséget kötöttünk, jó képviselőjelöltjeink vannak ezek a jelöltek képesek és akarnak felelős döntéseket hozni. Szakmailag megalapozott hátterük van, hogy feladataikat mindenkor a kispestiek érdekében végezzék el. Ehhez mi a Demokratikus Koalíció részéről mindent meg fogunk tenni, támogatjuk Gajda Péter polgármesteri jelölését. A kispestiek tapasztalni fogják, hogy egy jobb képviselőtestület fog létrejönni” – mondta.


Az aláíráson jelen volt Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért és az Együtt-PM társelnöke is.  

 

Mi motiválta abban, hogy ma eljöjjön, és a helyszínen támogassa az együttműködési megállapodást?

 

A kispesti szervezetünk nagyon erős, nagyon dinamikus és nagyon lelkes szervezet. Ahogy az elmúlt négy évben, az elkövetkező négy évben is mindent megtesznek, hogy a kerület tovább fejlődhessen, hogy Gajda urat újra megválasszák polgármesternek. Ez a közös érdekünk. Az ellenzéki pártok közös érdeke, hogy a választáson ez megvalósuljon, hogy a választókat meg tudjuk győzni arról, hogy a kerületben azt az utat, amin elindultunk folytatni kell.


Természetesen a többi kerületben is szeretnénk a Fideszt leváltani. Itt szerencsére az ellenzéki pártok között egy olyan harmonikus kapcsolat van, ami lehetővé teszi az összefogást.

 

Én a helyi jelöltünk, Varga Attila, a Párbeszéd Magyarországért kispesti elnöke személyes támogatójaként is eljöttem, hogy ezzel is mutassam, hogy kiállok mellette, hogy kiállok az Együtt-PM szövetség mellett és kiállok Kispest további fejlődése mellett.

 

Budapest többi kerületében is tudnak ilyen megállapodásokat kötni?

 

A mi érdekünk az, hogy az a választói akarat, ami kifejeződött egyrészről az április 6-i országgyűlési választáson, hogy szükség van a baloldal megújítására, majd még markánsabban kifejeződött május 25-én, hogy szükség van az Együtt-PM jelenlétére, arra a politikára, ami képes lebontani a megcsontosodott struktúrákat, érvényre jusson. Ennek az akaratnak meg kell jelennie a kerületek szintjén is.

 

Mi olyan kerületekben tudunk megállapodásokat kötni, ahol ezt meg tudjuk valósítani, meg tudjuk jeleníteni. Ahol ez sikerült, azokban a kerületekben a mai napon, illetve a napokban kerül sor a megállapodások aláírására.

 

Vannak olyan kerületek, ahol külön méretteti meg magát az Együtt-PM. Most ott tartunk, hogy sajnálatos módon a szocialista párt nem írta alá azt a megállapodást, amit a többi ellenzéki párt aláírt, tehát fővárosi együttműködésről nem tudunk beszélni, de kerületi szinteken reménykedünk abban, hogy sikerül minél több helyen összefognunk. Elsődlegesnek tekintjük, hogy a választói akarat érvényesüljön és az meg tudjon jelenni az októberi önkormányzati választáson.

 

Köszönöm.

 

Az ünnepélyes aláírás, a közös fotók elkészülte után az eseményen bemutatták a baloldali együttműködés közös önkormányzati jelöltjeit is.

 

 

További képekért tekintse meg Galériánkat.  

 

 

Fotó: Erdős László 

Utoljára frissítve: 2014-08-15 22:41:24

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>