. Ma Gedeon napja van.
A héten újra nyár lesz
2015-08-24 08:45:21
A héten újra nyár lesz

A héten újra nyár lesz

Kellemes, meleg idővel búcsúzik az augusztus, visszatér a meleg, nyári idő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hétfőn napközben ragyogó napsütésre számíthatunk, csak kevés gomoly-, és fátyolfelhő jelenik meg az égen, csapadék pedig sehol sem várható. Többfelé feltámad a dél-keleti szél, nyugaton, észak-nyugaton erős lökésekre is számítani kell. Délutánra nyári meleg lesz, 26 és  30°Cközé melegszik a levegő.


Kedden gyenge hidegfront hozhat záporokat, zivatarokat, valamint többfelé feltámadó észak-nyugati, északi szelet. Átmenetileg mindenhol megerősödik, néhol viharossá fokozódik az észak-nyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke észak-nyugaton csak 21 és 24°C között alakul,  máshol 26-31°C-ot mérhetünk. 

Szerdára a hidegfront elhagyja térségünket, megszűnik a csapadék, és napos időre van kilátás. Hajnalban 11-16 fok várható, míg délutánra 25 és 30°C közé melegszik a levegő.

 

Csütörtökön és pénteken is túlnyomóan derült idő várható, legfeljebb fátyolfelhők zavarhatják néhol a napsütést. A hőmérséklet 30 Celsius fok körül várható, egyes helyeken 30 fok felett is.

 

Szombaton és vasárnap folytatódik a kellemesen meleg, igazi nyári idő, 30 fok feletti hőmérséklettel, zavartalan napsütéssel. Az augusztus utolsó hétvégéje igazi strandidőt ígér.

 

Frontmentes időre számíthatunk, ami kedvez a közérzetünknek. Reggelente hűvös lesz, de napközben igazi nyári melegre számíthatunk. A meghűlés elkerülésére és az immunrendszer erősítésére fogyasszon több C-vitamint, idénygyümölcsöket és zöldségféléket.

 

A kellemes idő serkentőleg hat a munkavégzésre is, energikusabb, összeszedettebb lehet. Ha a melegedéssel együtt mégis fejfájásra panaszkodik, a fájdalmat zöld teával csökkentheti. Ugyancsak fejfájás kísérheti a szeles időt, a zöld tea mellett borsmenta tea fogyasztása is javasolt.


A parlagfűre érzékenyek egyre intenzívebb tüneteket tapasztalhatnak: az orrfolyáson, tüsszögésen kívül könnyezés, szemviszketés is jelentkezhet. Ha allergiás, akkor a szokásosnál is gyakrabban mossa meg a kezét, haját, és a lakást is gyakrabban takarítsa. A szellőztetést a kora reggeli vagy az esti órákra időzítse, a napos délutánon pedig minden nyílászárót tartson zárva!

 

 

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között elérheti az erős fokozatot, az érzékenyebb bőrűek mindenképpen használjanak magas faktorszámú naptejet, és az említett időszakban kerüljék a tűző napon tartózkodást!

 

 

Forrás: időkép.hu, meteoklinika

Utoljára frissítve: 2015-08-24 08:49:34

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>