. Ma Paulina napja van.
Első12KövetkezőUtolsó (2)
A nemzeti fejlesztési miniszternek múltja van
A nemzeti fejlesztési miniszternek múltja van
"Logikusan az embernek volt múltja, meg lesz is" - mondta az RTL Híradójának a miniszter. Csak az nem mindegy, hogy milyen, ezért költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tesz az Együtt-PM pártszövetség Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ellen - közölte Juhász Péter társelnök budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap.
2014-06-29 14:54:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Traffipax információk
Traffipax információk
A karácsonyi előkészületek idején is ügyeljünk a sebességkorlátozásokra. A héten a kerületben itt:
2013-12-16 08:51:50, Hírek, Fókuszban Bővebben
A törvényes abszurd Románia
A törvényes abszurd Románia
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség bejutott a román törvényhozásba. És bár meghívást kapott a csaknem 60 százalékos nyertes Szociálliberális Uniótól, az még nem dőlt el, hogy kormányerő lesz-e ismét a következő években. Frunda György volt szenátorral Márványi Péter beszélgetett akkor, amikor még nem voltak eredmények.
2012-12-12 06:35:28, Hírek, Fókuszban Bővebben
Nemo kapitány és társai
Nemo kapitány és társai
Ma lenne 134 éves a modern tudományos-fantasztikus irodalom atyja, Jules Verne. Az évfordulóról ma a legnagyobb kereső oldal is megemlékezett Nemo kapitányi stílusban. Nyolcszáz mérföld az Amasonason, 80 nap alatt a Föld körül. Olyan regények ezek, melyek talán gyermekkorunk mélyen ülő emlékeit hozzák vissza. Grant kapitány gyermekei, Sándor Mátyás, Két év vakáció. Irodalmi alkotások, amelyek még ma is több szállal kötik össze a felnőtt generációt gyermeki mivoltukkal. Hisz miközben olvastuk őket, ott voltunk a Duncan gőzhajón Grant gyermekeivel, hajótörést szenvedtünk Briant-tel, Gordonnal és a többiekkel. Vagy léghajóval szeltük az eget Willy Phienas és inasa társaságában. És mindezt Jules Vernének köszönhetjük.
2011-02-08 20:18:52, Hírek, Vélemény Bővebben
Még is mi isszuk meg a bankadót?
Még is mi isszuk meg a bankadót?
Úgy látszik igen, hisz a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségéhez (FEOSZ) egyre több panasz érkezik egy Magyarországon működő bankkal kapcsolatban.
2011-02-08 18:45:48, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tarnai: mindent bevallott (?)
Tarnai: mindent bevallott (?)
Kispest országgyűlési képviselője még időben leadta vagyonnyilatkozatát. Dr. Tarnai Richárd az országgyűlés honlapja szerint, amellett, hogy a kerületünket és az itt lakókat képviseli az Országházban, emellett annak jegyzője is, tagja az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságnak, illetve népesedéspolitikai albizottságának, valamint az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság keretét is erősíti. Az év elejétől pedig a Pest megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.
2011-02-08 17:56:48, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kispest:életkorban közepes
Kispest:életkorban közepes
Egy tavaly elkészített vizsgálat szerint a kerület a várható életkor területén a középmezőnyben foglal helyet. Miről is van szó? A várható élettartam az a hipotetikus (feltételezett) mutatószám, ami azt mutatja meg, hogy az adott évben született, illetve az adott korú egyén milyen életkorra számíthat. Persze ez csak akkor vehető biztosra, hogy ha a nemek és az életkor szerinti halandóságot statikus, állandó tényezőnek tekintjük.
2011-02-07 20:07:41, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tilos a dohányzás! Már buszra várva is!
Tilos a dohányzás! Már buszra várva is!
Egy decemberi, fővárosi döntés értelmében mától tilos lesz a dohányzás a BKV-megállóhelyein is. A rendelkezés már február elsején életbe lépett, de csak vasárnaptól büntetnek. A játszóterek és az aluljárók után a buszokra, a villamosokra, és más fővárosi közlekedési eszközre várakozva sem lehet majd füstölögni, illetve rágyújtani- hívja fel a Budapesti Közlekedési Központ a figyelmet egyik közösségi oldalán. „Aki zuhogó esőben buszra várva már kényszerült a várófülkében szívni a dohányfüstöt, tudja miért léptünk: holnaptól tilos a dohányzás a tömegközlekedési megállókban. Kérjük a dohányosok megértését, ha néhány méterrel odébb várják a buszt, nem zavarják utastársaikat és nem követnek el szabálysértést sem!”- fogalmaz a BKK, utalva a Fővárosi Közgyűlés decemberi rendeletére is, mely a döntés mellett arra is kitér, hogy mi számít megállónak, állomásnak.
2011-02-06 18:59:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Első12KövetkezőUtolsó (2)
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ATV műsorvezetője azt mondja, valóban kezdhette volna gratulációval az interjút Magyar Péterrel, de lezárt...
Bővebben >>